Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Bakalland Mieszanka keksowa owoce 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Dodatki | Zawiera: konserwanty Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, orzeszki ziemne, mleko, soję oraz nasiona sezamu. |
Składniki | rodzynki sułtańskie 40 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy) skórka pomarańczowa kandyzowana 30 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: dwutlenek siarki) daktyle krojone 15 % (daktyle 98 %, mąka ryżowa) papaja kandyzowana 10 % (papaja 62 %, cukier) ananas kandyzowany 5 % (ananas 51 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Składniki na bakaliowy keks: 1 szkalnka mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 4 jajka, 2 łyżki maku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka mieszanki keksowej Bakalland. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka keksowa. Mieszanka suszonych i kandyzowanych owoców. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość energetyczna: 1354 kJ Wartość energetyczna: 305 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 65 g Błonnik: 5,0 g Białko: 2,0 g Sól: 0,11 g |
Przepisy | Keks. Przygotuj: 400 g Mieszanki keksowej Bakalland, 175 g margaryny do pieczenia, 150 g cukru, 4 jaja, 300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Delecta, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Do lukru: 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wody. Nastawić piekarnik na 180 °C. Odsypać ok. 50 g mieszanki keksowej do dekoracji. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy, dodać śmietanę. Ucierać, aż ciasto będzie jednolite. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dodać mieszankę keksową i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy keksowej (dł. ok. 35 cm). Piec w temperaturze 180 °C przez ok. 60 min (przed wyjęciem ciasta sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone a w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o ok. 5 min). Przygotować lukier: wymieszać cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Polać nim powierzchnię ciasta i posypać odłożoną mieszanką keksową. |
100 g
100 g
100 g
200 g
200 g
100 g
100 g
500 g
75 g
100 g
70 g
1.00 kg
100 g
1.00 kg
1.00 kg