BITA ŚMIETANA

Gellwe Śnieżka deser w proszku 55 g

Gellwe Śnieżka deser w proszku 55 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Śnieżka deser w proszku 55 g

Ilość: 60 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 46,17 zł

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję.
Składniki cukier
syrop glukozowy
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
białka mleka
aromaty (zawierają mleko)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji ok. 65 g
Wartość energetyczna: 609 kJ / 145 kcal
401 kJ / 95 kcal 5 %
Tłuszcz: 5,4 g
3,5 g 5 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,6 g
3,0 g 15 %
Węglowodany: 21 g
14 g 5 %
w tym cukry: 16 g
10 g 11 %
Białko: 3,0 g
1,9 g 4 %
Sól: 0,11 g
0,07 g 1 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:

Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g.:
Przepisy Pomysł na: Delikatny deser bananowy
Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników.
Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g
Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki.
Słodkiego dnia :)

Opis produktu

Gellwe Śnieżka deser w proszku 55 g

10 inne produkty w tej samej kategorii: