BULIONY

Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)

Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g) Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)

Ilość: 120 g

Cena 2,94 zł

Cena za kilogram 24,50 zł

2,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Dodatki Zawiera: Barwniki
Zawiera: Wzmacniacze smaku
Zawiera: Smaki / Aromaty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Składniki sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
ekstrakt wołowy (2 %)
barwnik: karmel amoniakalny
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół wołowy w kostkach.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 875 kJ / 209 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 6,6 g
Białko: 5,7 g
Sól: 56,0 g
Przepisy Duszona pręga wołowa w sosie cebulowym

Składniki:
- 1 kg ugotowanej pręgi wołowej,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, 3 Liście laurowe, Tymianek Prymat.

Sos:
- 3 pokrojone w piórka cebule,
- 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 kostki Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki masła klarowanego,
-1 łyżka Musztardy czeskiej Prymat,

Sposób przygotowania:
W dużym rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy musztardę, 2 kostki rosołowe, wlewamy 1/2 litra wrzątku (dzięki tym proporcjom sos będzie esencjonalny) i zagotowujemy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pręgę kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu i dusimy około 10-15 minut. Podajemy z kluseczkami lub makaronem.

Opis produktu

Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: