BULIONY

Kucharek Rosół wołowy 180 g (18 x 10 g)

Kucharek Rosół wołowy 180 g (18 x 10 g) Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Rosół wołowy 180 g (18 x 10 g)

Ilość: 180 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 22,17 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Dodatki Zawiera: Barwniki
Zawiera: Wzmacniacze smaku
Zawiera: Smaki / Aromaty
Zawiera: MSG (glutaminian)
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Składniki sól
tłuszcz palmowy
skrobia
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
ekstrakt wołowy (2 %)
barwnik: karmel amoniakalny
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół wołowy w kostkach.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 875 kJ / 209 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 6,6 g
Białko: 5,7 g
Sól: 56,0 g
Przepisy Gulasz wieprzowy z warzywami

Składniki:
- 800 g pokrojonej w kostkę karkówki wieprzowej,
- 2 łyżki Musztardy bardzo ostrej Prymat,
- 3 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 3 łyżki mąki do oprószenia mięsa,
- 2 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 czerwona papryka,
- 1 marchewka,
- 1 łyżka Kaparów Smak,
- 1 l Rosołu wołowego Kucharek,
- 4 łyżki masła klarowanego,
- 200 ml kwaśnej śmietany,
- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki,
- do smaku: Pieprz czarny mielony, Sól morska z chili, Papryka wędzona Prymat.

Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy mięso, dodajemy musztardę, przyprawę do wieprzowiny, mieszamy oprószając mąką. Tak przygotowane mięso smażymy na złoty kolor na maśle klarowanym (3 łyżki), wlewamy rosół i dusimy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, zaś czosnek i marchewkę w plastry, a następnie smażymy na pozostałym maśle. Po 30 minutach duszenia mięsa dodajemy podsmażone warzywa, kapary, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa. Tak przygotowany gulasz podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i natką pietruszki.

Opis produktu

Kucharek Rosół wołowy 180 g (18 x 10 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: