BUŁKA TARTA

Cenos Bułka tarta 400 g

Nazwa: Cenos Bułka tarta 400 g

Ilość: 400 g

Cena 4,29 zł

Cena za kilogram 10,73 zł

4,29 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
sól
drożdże
O produkcie Produkt można wykorzystać do przygotowania panierki oraz jako dodatek do potraw.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kraj pochodzenia POLSKA
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bułka tarta
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1491 kJ
18
wartość energetyczna : 352 kcal

tłuszcz : 1,6 g
2
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
3
węglowodany : 69,4 g
27
w tym cukry : 2,9 g
3
błonnik : 4,7 g

białko : 12,6 g
25
sól : 1,42 g
24
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Knedle z bułką tartą i śliwkami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier.

Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie:
www.cenos.pl
i na Facebook.com/Cenosinspiruje

Opis produktu

Cenos Bułka tarta 400 g
Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.

7 inne produkty w tej samej kategorii: