CUKIER I PROSZKI DO PIECZENIA

Kamis Wanilia laska

Kamis Wanilia laska Zobacz większe

Nazwa: Kamis Wanilia laska

Ilość: 2 g

Cena 16,66 zł

Cena za kilogram 8 330,00 zł

16,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Wanilia laska.
Przepisy Flan karmelowy

Przygotowanie 10 min. + czas studzenia
Gotowanie 55 min.1.
Porcje 6

Składniki:
500 ml mleka tłustego
½ laski wanilii Kamis
75 g cukru pudru
2 jaja
4 żółtka
Karmel:
100 g cukru
100 ml wody

1. Mleko wlej do rondelka, wanilię przetnij wzdłuż, wyjmij z niej kryształki wanilii i wszystko razem wrzuć do mleka. Zagotuj i wystudź.
2. Jaja i żółtka utrzyj z cukrem ale tak żeby nie napowietrzyć ich, połącz z wystudzonym mlekiem, powoli wymieszaj.
3. W międzyczasie cukier podgrzewaj w rondelku, gdy będzie miał złoty kolor wlej wodę, gotuj aż uzyskasz jednolitą konsystencję płynnego karmelu, rozlej go po ok. 2 łyżkach do foremek żaroodpornych.
4. Masę z mleka i jaj rozlej do foremek, piecz przez 55 min w temp. 95°C.
5. Podawaj dobrze schłodzone. Przed podaniem wyjmij z foremek tak żeby karmel znalazł się na górze i spłynął.

Opis produktu

Kamis Wanilia laska

22 inne produkty w tej samej kategorii: