DEKORACJE

Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g

Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g

Ilość: 100 g

Cena 13,00 zł

Cena za kilogram 130,00 zł

13,00 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki Zawiera: Smaki / Aromaty
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki pekan: Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać
Soja: Zawiera
Orzechy włoskie: Może zawierać



Może zawierać mleko i orzechy.
Składniki miazga kakaowa
cukier
emulgator: lecytyna (z SOI)
naturalny aromat waniliowy
Masa kakaowa: minimum 48 %
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kawałki ciemnej czekolady.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2070 kJ / 496 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 50 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0 g
Przepisy Kruche ciasteczka z czekoladą

Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia ciasta
Pieczenie 20 min
Porcje 20 szt.

Składniki:
200 g mąki pszennej
2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis
130 g masła
100 g brązowego cukru
1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Kamis
1 jajko
1 opakowanie Dużych Kawałków Czekolady Ciemnej Kamis (odłóż 2 łyżki do dekoracji)

Sposób przygotowania:
1 Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
2 Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj jajko, wymieszaj, następnie dodaj suche składniki.
3 Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia składników, dodaj duże kawałki czekolady ciemnej, ponownie wymieszaj.
4 Formuj okrągłe kulki ok. 35 g każda, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstęp między kulkami, udekoruj pozostałymi dużymi kawałkami czekolady ciemnej, wstaw na 20 min do lodówki, następnie piecz 18-20 min w 180 °C.

Opis produktu

Kamis Czekolada ciemna duże kawałki 100 g
Czekolada w kawałkach to idealny dodatek do wypieków i deserów na zimno. Znakomicie sprawdzi się jako dekoracja ulubionych słodkości i pełna smaku polewa po rozpuszczeniu w temperaturze 45 °C.

30 inne produkty w tej samej kategorii: