FIXY

Winiary Pomysł na... Sycąca zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 41 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Sycąca zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 41 g

Ilość: 41 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 85,61 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Składniki mąka pszenna*
skrobia ziemniaczana*
śmietanka w proszku* (z mleka)
skrobia kukurydziana*
aromaty (z pszenicą)
sól
suszone warzywa (czosnek*, cebula*)
przyprawy (pieprz czarny*, gałka muszkatołowa*, kminek*, kurkuma*)
wędzony tłuszcz wieprzowy*
zioła (majeranek*, liść pietruszki*)
cukier*
aromat dymu wędzarniczego
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania. Sycąca zapiekanka z kiełbasą.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (323 g) w porcji (323 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 433 kJ
1396 kJ
17 %
Wartość energetyczna: 103 kcal
333 kcal
17 %
Tłuszcz: 4,1 g
13,2 g
19 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
5,5 g
27 %
Węglowodany: 11,3 g
36,5 g
14 %
w tym cukry: 1,0 g
3,1 g
3 %
Błonnik: 0,9 g
2,9 g
-
Białko: 4,8 g
15,6 g
31 %
Sól: 0,75 g
2,4 g
40 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 600 g obranych ziemniaków
- 250 g kiełbasy
- 1 duża cebula
- 100 ml kwaśnej śmietany 12 %

50 min., 4 porcje

Sposób przyrządzania:
1. Kiełbasę pokrój w półksiężyce. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju. Obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki grubości około 3-4 mm.
2. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż na przemian ziemniaki, cebulę i kiełbasę w dwie warstwy w tej samej kolejności, wynoszące łącznie około 3 cm.
3. Zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 100 ml kwaśnej śmietany 12 %. Zalej warstwy w naczyniu. Nie przykrywaj.
Opcjonalnie możesz posypać zapiekankę tartym serem.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C (bez termoobiegu, funkcja „od dołu") i piecz 50 minut.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Sycąca zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 41 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: