FIXY

Knorr Fix Kaszotto z grzybami i cebulką 51 g

Knorr Fix Kaszotto z grzybami i cebulką 51 g Zobacz większe

Nazwa: Knorr Fix Kaszotto z grzybami i cebulką 51 g

Ilość: 51 g

Cena 4,65 zł

Cena za kilogram 91,18 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,65 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: MSG (glutaminian)
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję, mleko, seler i gorczycą.
Składniki skrobia
papryka*
cebula* (11,2%)
sól jodowana
cukier
ziemniaki*
koncentrat pomidorowy*
aromaty
olej kukurydziany
sól
czosnek* (1,3%)
majeranek
sok z cytryny w proszku (cukier, sok z cytryny*, sól)
kminek
pieprz
pieprz cayenne (chili)
ziele angielskie
ekstrakt drożdżowy
korzeń pietruszki*
jałowiec
*Uprawiane w sposób zrównoważony
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.,
skr. poczt. 315,
00-987 Warszawa 4,
„Knorr”
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fix Kaszotto z grzybami i cebulką
Wartości odżywcze 100 g Fixu
100 g przygotowanego dania
1 porcji** dania
%* w porcji**
Energia: 1307 kJ/313 kcal
404 kJ/97 kcal
1435 kJ/343 kcal
17%
Tłuszcz : 4,2 g
2,6 g
9,1 g
13%
w tym kwasy nasycone : 0,9 g
0,7 g
2,4 g
12%
Węglowodany : 58 g
15 g
54 g
21%
w tym cukry : 22 g
1,6 g
5,7 g
6%
Błonnik : 9,6 g
1,4 g
5,0 g

Białko : 7,3 g
2,8 g
9,9 g
20%
Sól : 12,6 g
0,46 g
1,6 g
27%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:



**1 porcja dania ≈ 355 g:



Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.:



Wartości odżywcze obliczone dla dania przygotowanego przy użyciu kaszy gryczanej.:
Przepisy Przygotuj:
200 g kaszy gryczanej (lub jaglanej, pęczak, bulgur)
200 g pieczarek
1 cebulę
50 ml śmietany 12%
Olej roślinny do smażenia
1 mały pęczek natki pietruszki

4 porcje

Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Posiekaj natkę pietruszki.
2. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i pieczarki, smaż chwilę aż się zarumienią, po czym dodaj kaszę. Całość zalej 700 ml wody. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
3. Po tym czasie do kaszy dodaj zawartość opakowania rozmieszaną w śmietanie. Rozprowadź mieszankę dokładnie w gotowanej kaszy. Gotuj jeszcze 5 minut.
4. Jeśli kasza jest jeszcze zbyt twarda lub sos się zbytnio wygotował, dodaj odrobinę wody i gotuj kolejnych kilka minut.

Rada:
1. Jeśli masz ochotę na danie mięsne, dodaj do kaszotto pokrojoną w półplasterki kiełbasę, oraz kilka łyżek sera, najlepiej parmezanu.
2. Podawaj z porcją ulubionych warzyw.

Opis produktu

Knorr Fix Kaszotto z grzybami i cebulką 51 g
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do przygotowania dania Kaszotto z grzybami i cebulką

30 inne produkty w tej samej kategorii: