MAKARON

Barilla Makaron spaghetti 500 g

Obniżka! Barilla Makaron spaghetti 500 g Zobacz większe

Nazwa: Barilla Makaron spaghetti 500 g

Ilość: 500 g

NASZA CENA! 4,67 zł
do 2024-05-13

Cena za kilogram 9,34 zł

4,67 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowane przez firmę oznaczoną literą w nawiasie obok daty minimalnej trwałości:
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy (A,MU)

lub
Barilla Hellas S.A.,
Paradise Tower Park,
26 Kifisias Ave. & 2 Paradisou Str,
15125,
Marousi,
Grecja (GG)
Zalecenia dla alergików Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję i gorczycę.
Składniki semolina z pszenicy durum
woda
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166
43122 Parma
Włochy
Przygotowanie i stosowanie Czas gotowania: 8 min.

Sposób przygotowania: do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, czas gotowania podany na opakowaniu, po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Adres dystrybutora Barilla Poland Sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
Kraj pochodzenia Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z semoliny z pszenicy durum.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g
Wartość odżywcza 80 g
% RI⁽ ¹ ⁾ / 80 g
Wartość energetyczna: 1521 kJ
1217 kJ
14 %
Wartość energetyczna: 359 kcal
287 kcal
14 %
Tłuszcz: 2,0 g
1,6 g
2 %
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
0,4 g
2 %
Węglowodany: 71,0 g
57,0 g
22 %
w tym: cukry: 3,5 g
2,8 g
3 %
Błonnik: 3,0 g
2,4 g

Białko: 13,0 g
10,0 g
20 %
Sól: 0,01 g
0,0 g
0 %
⁽ ¹ ⁾RI = Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
100 g makaronu - 1 litr wody - 7 g soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i posolić. Dodać makaron i gotować przez 9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Opis produktu

Barilla Makaron spaghetti 500 g
Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 r. ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego "spago". Początkowo miały długość 50 cm; z czasem jednak, z uwagi na wygodę pakowania, zostały skrócone do 25 cm. Dziś Barilla Spaghetti nr 5 jest symbolem kuchni włoskiej w każdym zakątku świata; nikt nie może się oprzeć jego wiotkiej elegancji i przyjemności okręcania wokół widelca.

30 inne produkty w tej samej kategorii: