MAKARON

Lubella Makaron cannelloni 250 g

Nazwa: Lubella Makaron cannelloni 250 g

Ilość: 250 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 27,76 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Zalecenia dla alergików Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać soję.
Składniki semolina z pszenicy durum
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotuj z Lubellą
Cannelloni z groszkiem
50 minut, 4 osoby, średnie
250 g makaronu cannelloni, 500 g mięsa mielonego , 1 słoik sosu Lubella bolognese, 1 puszka zielonego groszku, 3 ząbki czosnku, 200 g sera żółtego, 50 g masła, 3 łyżki mąki, 2,5 szklanki mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej

Farsz: przesmażamy na oleju mięso mielone, dodając pokrojony drobno czosnek, sól i pieprz. Mięso zalewamy sosem bolognese Lubella a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
Sos beszamelowy: masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Powoli dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut, zestawiamy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200 °C. Następnie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut. Smacznego.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron cannelloni.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1572 kJ / 371 kcal
tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,5 g
błonnik: 3,3 g
białko: 12 g
sól: 0,03 g
Przepisy Przepis dla Ciebie!
Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone

Składniki:
makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk)
świeży szpinak 350 g
serek mascarpone 200 g
mozzarella 1 sztuka
2 łyżki oliwy
pomidorki koktajlowe 200 g

Dodatkowo
1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
Przygotuj dodatki!
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem.

Teraz pieczenie!
Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii.

Smacznego!

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 60 min

Opis produktu

Lubella Makaron cannelloni 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: