Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Makaron cannelloni 250 g
Ilość: 250 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl |
Zalecenia dla alergików | Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać soję. |
Składniki | semolina z pszenicy durum |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Gotuj z Lubellą Cannelloni z groszkiem 50 minut, 4 osoby, średnie 250 g makaronu cannelloni, 500 g mięsa mielonego , 1 słoik sosu Lubella bolognese, 1 puszka zielonego groszku, 3 ząbki czosnku, 200 g sera żółtego, 50 g masła, 3 łyżki mąki, 2,5 szklanki mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej Farsz: przesmażamy na oleju mięso mielone, dodając pokrojony drobno czosnek, sól i pieprz. Mięso zalewamy sosem bolognese Lubella a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek. Sos beszamelowy: masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Powoli dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut, zestawiamy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200 °C. Następnie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut. Smacznego. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron cannelloni. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu energia: 1572 kJ / 371 kcal tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy nasycone: 0,5 g węglowodany: 75 g w tym cukry: 2,5 g błonnik: 3,3 g białko: 12 g sól: 0,03 g |
Przepisy | Przepis dla Ciebie! Cannelloni ze szpinakiem i mascarpone Składniki: makaron Lubella Cannelloni 100 g (10 sztuk) świeży szpinak 350 g serek mascarpone 200 g mozzarella 1 sztuka 2 łyżki oliwy pomidorki koktajlowe 200 g Dodatkowo 1 cebula, przyprawy do farszu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Przygotuj dodatki! Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj sprasowane ząbki czosnku, a na koniec dołóż szpinak. Kiedy cała woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia, dodaj mascarpone, wymieszaj i dopraw. Zostaw trochę farszu, aby na koniec przykryć nim makaron. Makaron zanurz na 2 minuty w gorącej wodzie, następnie nadziej go farszem i układaj na płasko w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Makaron przykryj odłożonym wcześniej farszem. Teraz pieczenie! Makaron zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po około 30 minutach odkryj makaron, na górę ułóż plastry mozzarelli i pokrojone na połówki pomidorki. Piecz kolejne 10-12 minut. Na koniec udekoruj listkami bazylii. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 60 min |
500 g
250 g
400 g
500 g
500 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
400 g
200 g
400 g
250 g
250 g
250 g
250 g
1.00 kg