MAKARON

Mediterranea Makaron jajeczny 104 wstążka szeroka 500 g

Mediterranea Makaron jajeczny 104 wstążka szeroka 500 g Zobacz większe

Nazwa: Mediterranea Makaron jajeczny 104 wstążka szeroka 500 g

Ilość: 500 g

Cena 8,99 zł

Cena za kilogram 17,98 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

8,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa

Zakład Produkcyjny Żelechów 96-321
Tel. 46 857 86 16/603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki pszenica twarda durum [semolina]
kaszka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
woda
proszek z żółtek i jaj całych w ilości odpowiadającej 4 jajom na 1 kg mąki
Przechowywanie Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu!
Adres zwrotny RTA Sp. z o.o.
ul. Śniadeckich 10,
00-656 Warszawa
Tel. 46 857 86 16/603 784 409
Email: pasta@mediter.com.pl
www.rta-mediterranea.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z dodatkiem jaj.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:: 1562 kJ /369 kcal
Tłuszcz:: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany:: 69 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Czas gotowania 5-6 minut.
Gotować we wrzącej, osolonej wodzie w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody
Nie hartować!
Przepisy Papardelle z małżami
200 g makaronu Papardelle Mediterranea, 800 g surowych małży, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 400 g pomidorów siekanych, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego, szczypta cukru

Cebulę siekamy, a następnie podsmażamy na maśle w dużym garnku do czasu, aż się przyrumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek oraz pomidory. Kiedy pomidory zrobią się miękkie, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy przygotowany sos solą i pieprzem oraz odrobiną cukru.

W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do garnka z sosem wrzucamy oczyszczone małże, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 5-6 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeśli któraś z muszli się nie otworzyła, odrzucamy ją. Makaron odcedzamy, łączymy z gorącym sosem i posypujemy natką pietruszki.

Opis produktu

Mediterranea Makaron jajeczny 104 wstążka szeroka 500 g
Nowy smak tradycji z tajemnicą włoską Makarony produkowane w technologii wytłaczania al bronzo przed skręceniem mają długość 38 cm! Dlatego pamiętaj !!! Aby uzyskać długie wstążki należy zamieszać makaron przed końcem gotowania, żeby gniazda się rozwiązały Dzięki uzyskanej porowatej strukturze sos pozostaje na makaronie. Najwyższa jakość makaronu Nasz specjalny, wydłużony sposób suszenia makaronu Mediterranea sprawia, że dzięki niemu otrzymujemy niepowtarzalny smak i aromat

30 inne produkty w tej samej kategorii: