Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Mediterranea Makaron jajeczny 104 wstążka szeroka 500 g
Ilość: 500 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | RTA Sp. z o.o. ul. Śniadeckich 10, 00-656 Warszawa Zakład Produkcyjny Żelechów 96-321 Tel. 46 857 86 16/603 784 409 Email: pasta@mediter.com.pl www.rta-mediterranea.pl |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | pszenica twarda durum [semolina] kaszka makaronowa z pszenicy zwyczajnej woda proszek z żółtek i jaj całych w ilości odpowiadającej 4 jajom na 1 kg mąki |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu! |
Adres zwrotny | RTA Sp. z o.o. ul. Śniadeckich 10, 00-656 Warszawa Tel. 46 857 86 16/603 784 409 Email: pasta@mediter.com.pl www.rta-mediterranea.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron z dodatkiem jaj. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna:: 1562 kJ /369 kcal Tłuszcz:: 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany:: 69 g w tym cukry: 3,0 g Błonnik: 3,3 g Białko: 13 g Sól: 0,04 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Czas gotowania 5-6 minut. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody Nie hartować! |
Przepisy | Papardelle z małżami 200 g makaronu Papardelle Mediterranea, 800 g surowych małży, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 400 g pomidorów siekanych, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu młotkowanego, szczypta cukru Cebulę siekamy, a następnie podsmażamy na maśle w dużym garnku do czasu, aż się przyrumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek oraz pomidory. Kiedy pomidory zrobią się miękkie, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy przygotowany sos solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do garnka z sosem wrzucamy oczyszczone małże, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 5-6 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeśli któraś z muszli się nie otworzyła, odrzucamy ją. Makaron odcedzamy, łączymy z gorącym sosem i posypujemy natką pietruszki. |
500 g
250 g
500 g
500 g
250 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
400 g
400 g
200 g
400 g
250 g
250 g
250 g
250 g