MARGARYNY

Kasia Tłuszcz roślinny 250 g

Nazwa: Kasia Tłuszcz roślinny 250 g

Ilość: 250 g

Cena 2,85 zł

Cena za kilogram 11,40 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)
woda
emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
preparat serwatkowy (MLEKO)
sól (0,2%)
aromaty
kwas (kwas cytrynowy)
witaminy A i D
barwnik (karoteny)
Zawartość tłuszczu 72%
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
02-987 Warszawa 4
z dopiskiem: KASIA
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Nazwa produktu uregulowana prawnie Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Wartości odżywcze 100 g
Porcja**
%* w porcji**
Energia: 2666 kJ / 637 kcal
267 kJ / 64 kcal
3%
Tłuszcz: 72 g
7,2 g
10%
w tym kwasy nasycone: 34 g
3,4 g
17%
Węglowodany: <0,5 g
<0,5 g
<1%
w tym cukry : <0,5 g
<0,5 g
<1%
Białko : <0,5 g
<0,5 g
<1%
Sól : 0,21 g
0,02 g
<1%
Witamina A : 800 µg (100%***)
80 µg (10%***)

Witamina D : 7,5 µg (150%***)
0,75 µg (15%***)

*% referencyjnych wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.:


***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.:
Przepisy Sernik z frużeliną
Czas przygotowania: 20 minut (bez chłodzenia i pieczenia)

Spód: 200 g herbatników w czekoladzie, 3 czubate łyżki bułki tartej (50 g), 1/3 kostki do pieczenia Kasia (80 g).
Masa serowa: 1 kg sera sernikowego 3-krotnie mielonego, 2/5 kostki do pieczenia Kasia (100 g), 1 i 1/3 szklanki cukru pudru (200 g), 5 dużych jajek, 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g).
Wierzch: 1 opakowanie frużeliny wiśniowej (380 g).

Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku. Herbatniki rozdrobnij w malakserze i połącz z rozpuszczoną Kasią i bułką tartą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wsyp do niej masę herbatnikową i dociśnij łyżką. Odstaw do lodówki. Kasię rozpuść, jajka roztrzep widelcem. W misce wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej. Masę przełóż do tortownicy ze schłodzonym spodem. Wstaw na 60 minut do nagrzanego piekarnika (temp. z termoobiegiem 140°C). Gotowe ciasto wystudź i dostaw na noc do lodówki. Przed podaniem wyłóż na sernik frużelinę owocową.

Szukaj łatwych przepisów na
www.mojeciasto.pl

Opis produktu

Kasia Tłuszcz roślinny 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: