MIESZANKI

Hortex Bukiet jarzyn wiosenny 450 g

Obniżka! Hortex Bukiet jarzyn wiosenny 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Bukiet jarzyn wiosenny 450 g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 4,93 zł
do 2024-05-04

Cena za kilogram 10,96 zł

4,93 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior, fasola szparagowa, marchew, kapusta brukselska, groch zielony
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bukiet jarzyn wiosenny. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 142 kJ / 34 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 2,5 g
Sól: 0,06 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8-10 minut, odcedzić. Jarzyny podawać polane stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub zapiekane z ostrym serem.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem

Składniki:
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex - 1 opakowanie
- 200 g krewetek (mogą być mrożone)
- 60 g masła
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól, świeżo mielony pieprz

Gotowe w 50 minut

Przygotowanie:
Natkę pietruszki drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie krewetki wymieszaj z połową natki, czosnkiem i lekko rozmrożonymi warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj trzy sakiewki i napełnij je krewetkami. Na wierzch każdej saszetki połóż po łyżce masła, po czym zamknij sakiewki i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.

Opis produktu

Hortex Bukiet jarzyn wiosenny 450 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: