MROŻONE

FRoSTA Mintaj w panierce z koperkiem 240 g

FRoSTA Mintaj w panierce z koperkiem 240 g Zobacz większe

Nazwa: FRoSTA Mintaj w panierce z koperkiem 240 g

Ilość: 240 g

Cena 17,32 zł

Cena za kilogram 72,17 zł

17,32 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Wzmacniacze smaku
Nie zawiera: Smaki / Aromaty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Skorupiaki: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać skorupiaki, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki filety z mintaja (Theragra chalcogramma) 66 %
panierka sypka 17 % (mąka pszenna, sól, drożdże, kurkuma, papryka mielona)
olej rzepakowy
mąka pszenna
woda
koperek 1 %
sól
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk z boku kartonika. Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C.

Przechowywanie w domu:
* (-6 °C): 4 dni
** (-12 °C): 3 tygodnie
*** (-18 °C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika)

Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Adres zwrotny FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Filety z mintaja, z połączonych kawałków ryby, w chrupiącej panierce z koperkiem, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 798 kJ / 190 kcal
Tłuszcz: 7,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 14 g
Sól: 1,1 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
Piekarnik:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 20 minut (z włączonym termoobiegiem 18 minut).

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 10 minut. Obróć w połowie smażenia.

Opis produktu

FRoSTA Mintaj w panierce z koperkiem 240 g
Czy wiesz, że... Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszym mintaju w panierce ich nie znajdziesz - to proste!

30 inne produkty w tej samej kategorii: