MROŻONE

FRoSTA Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem 240 g (2 sztuki)

FRoSTA Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem 240 g (2 sztuki) Zobacz większe

Nazwa: FRoSTA Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem 240 g (2 sztuki)

Ilość: 240 g

Cena 14,56 zł

Cena za kilogram 60,67 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

14,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl,
www.facebook.com/frosta.polska,
www.instagram.com/frosta_pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Wzmacniacze smaku
Nie zawiera: Aromaty
Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Skorupiaki: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać skorupiaki, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki filety z mintaja (Theragra chalcogramma) 62 %
panierka sypka 14 % (mąka pszenna, dziki czosnek 0,8 %, drożdże, sól, cukier, papryka mielona, kurkuma, zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy)
olej rzepakowy
woda
mąka pszenna
skrobia ziemniaczana
sól
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.

Przechowywanie w domu:
* (-6°C): 4 dni
** (-12°C): 3 tygodnie
*** (-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).

Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Adres zwrotny FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl,
www.facebook.com/frosta.polska,
www.instagram.com/frosta_pl
Przygotowanie i stosowanie Instrukcje dotyczące przygotowania - Ogólnie

Tak przygotujesz jedno opakowanie:
Piec w piekarniku - Od postaci zamrożonej

Nasza rekomendacja Piekarnik:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).
Smażyć w płytkim tłuszczu - Od postaci zamrożonej

Patelnia:
Na średniej wielkości patelni rozgrzej 200 ml oleju. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Filety z mintaja, z połączonych kawałków ryby, w chrupiącej panierce z dzikim czosnkiem, podsmażane. Produkt głęboko mrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Ryba jest surowcem naturalnym i mimo restrykcyjnej kontroli procesu filetowania, możliwe jest, że w tym produkcie znajdą się małe ości (wyrostki ościste).
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 854 kJ/ 202 kcal
Tłuszcz: 9,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 2,3 g
Białko: 12 g
Sól: 0,99 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Opis produktu

FRoSTA Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem 240 g (2 sztuki)
Czy wiesz, że... Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszym Mintaju w panierce ich nie znajdziesz - to proste!

30 inne produkty w tej samej kategorii: