PIEPRZ

Nadir Pieprz ziołowy mielony 20 g

Nadir Pieprz ziołowy mielony 20 g Zobacz większe

Nazwa: Nadir Pieprz ziołowy mielony 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 59,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Składniki gorczyca biała
nasiona kolendry
kminek
papryka ostra
cebula
kozieradka
majeranek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: mięsa, zupy, masło czosnkowe, sałatki
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pieprz ziołowy mielony - suszona mieszanka przyprawowa.
Przepisy Filety z pstrąga z pomidorami

Składniki:
4 duże filety z pstrąga, 1 duża cukinia, 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule, 3 ząbki czosnku, 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów pelati, 8 pokrojonych w paski suszonych pomidorów, 1 łyżka kaparów, 1 łyżka czosnku suszonego, 1/2 szklanki oleju z suszonych pomidorów, 3 łyżki mąki pszennej.

Do smaku:
sól morska, Pieprz ziołowy Nadir, pieprz czarny mielony.

Do dekoracji:
posiekany koperek lub inne ulubione zioła.

Sposób przygotowania:
Filety z pstrąga dokładnie myjemy, osuszamy, solimy solą morską i doprawiamy pieprzem ziołowym. Następnie oprószamy mąką pszenną i smażymy na złoto na połowie oleju z suszonych pomidorów. Usmażone filety zdejmujemy z patelni i odkładamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Następnie na patelni, na pozostałym oleju smażymy na złoto cebule i posiekany w plasterki czosnek. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cukinię i smażymy przez kolejne 3 minuty. Na końcu dorzucamy pomidory pelati, suszone pomidory, kapary, czosnek suszony, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem czarnym. Tak przygotowany sos przekładamy na półmisek i dodajemy do niego usmażone filety pstrąga. Dekorujemy koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami. Danie można podawać z ziemniaczkami przyprawionymi pieprzem ziołowym i upieczonymi w piekarniku.

Opis produktu

Nadir Pieprz ziołowy mielony 20 g
Warto wiedzieć Pieprz ziołowy mielony ma wyrazisty smak i intensywny aromat. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Wzbogaci zarówno smak gotowanych dań warzywnych oraz mięsnych jak i sałatek. Można go dodawać do potraw na każdym etapie ich przyrządzania.

30 inne produkty w tej samej kategorii: