PIEPRZ

Prymat Pieprz czarny ziarnisty 50 g

Prymat Pieprz czarny ziarnisty 50 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Pieprz czarny ziarnisty 50 g

Ilość: 50 g

Cena 3,05 zł

Cena za kilogram 61,00 zł

3,05 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pieprz czarny ziarnisty.
Przepisy Zapiekane jajka z serem kozim i szparagami
4 porcje, 20 min

Składniki:
- 12 plastrów wiejskiej szynki
- 4 plastry pomidorów malinowych
- ½ pęczka sparzonych i ugotowanych zielonych szparagów
- 4 jajka wiejskie
- 100 g sera koziego
- masło (do wysmarowania foremek)
Sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki wody
- 1 garść prażonych pestek dyni
- 1 garść prażonych pestek słonecznika
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 3 posiekane Suszone pomidory Smak
- Sos sałatkowy grecki Prymat
- sok z ½ cytryny
- kilka listków świeżej bazylii
- Do smaku: Oregano suszone, Sól morska, Pieprz czarny ziarnisty Prymat.

Sposób przygotowania:
Cztery kokilki smarujemy masłem, wkładamy dno plastrami szynki, kładziemy po jednym plasterku pomidora i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Ścieramy na tarce ser kozi, przyprawiamy oregano. Na koniec wbijamy do każdej kokilki jajko (uważamy, żeby żółtko się nie rozlało), doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Kokilki wstawiamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy gorącą wodą tak, aby woda sięgała do połowy wysokości foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Przygotowujemy sos: łączymy w słoiku wodę z oliwą, sok z cytryny, pokrojone suszone pomidory, kapary, sos grecki, pestki dyni i słonecznika. Na koniec dodajemy posiekaną świeżą bazylię. Danie podajemy w kokilkach, polane sosem.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Pieprz czarny ziarnisty 50 g
Warto wiedzieć: Nasiona pieprzu czarnego mają ostry, palący smak. Najbardziej intensywne stają się po zmieleniu w młynku lub zmiażdżeniu w moździerzu. Pasuje do: - duszonych mięs i grzybów - marynat - zup - sosów śmietanowych Nietypowe zastosowanie: Pieprzu ziarnistego można użyć do aromatyzowania octu oraz oliwy.

30 inne produkty w tej samej kategorii: