POMIDORY

Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano 390 g

Nazwa: Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano 390 g

Ilość: 390 g

Cena 5,37 zł

Cena za kilogram 13,77 zł

5,37 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla Podravki
przez:
Columbus S.r.l.
Strada Barghetto 9A
IT - 43123 Martorano (Parma)
Włochy
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki pomidory (78%)
sok pomidorowy (20%)
bazylia (1%)
cukier
sól
oregano (0,1%)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
+48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: zupa pomidorowa, zupa krem, sosy do makaronów, ryżu, pizzy, zapiekanek i wielu innych dań mięsnych i warzywnych.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kraj pochodzenia Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano. Produkt pasteryzowany.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 104 kJ / 25 kcal
Tłuszcz : 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,05 g
Węglowodany : 4,4 g
w tym cukry : 4,0 g
Białko : 1,3 g
Sól : 0,5 g
Przepisy Makaron z cukinią, kurczakiem i serem kozim
Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:
200 g Pomidorów krojonych z bazylią i oregano Podravka, 250 g makaronu Tagliatelle Podravka, 4 szt. filetów z kurczaka, 100 g twardego koziego sera, 150 g cukinii, 100 ml półwytrawnego białego wina, 1 kostka bulionowa warzywna Vegeta / 250 ml wody, 1 kostka rosołowa drobiowa Vegeta / 250 ml wody, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 50 g szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka oregano, 100 ml oliwy z oliwek, Vegeta Natur, pieprz

Przygotowanie:
1. Filety z kurczaka rozciąć, aby powstała kieszeń. W miseczce wymieszać ser, 1 pokrojoną cebulę, szczypiorek, oregano i 1 łyżkę natki pietruszki. Doprawić Vegetą Natur i pieprzem. Kurczaka wypełnić nadzieniem, zalać winem i pozostawić w marynacie na kilka minut.
2. Pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać pokrojoną w paski cukinię, plasterki czosnku i resztę natki pietruszki. Wymieszać z bulionem warzywnym i gotować, aż warzywa będą miękkie. Odcedzić i wymieszać z ugotowanym makaronem.
3. Kurczaka podsmażyć, zalać bulionem drobiowym i dusić ok 12 minut. Mięso podawać z makaronem i warzywami.

Kulinarna wskazówka:
Zamiast koziego sera można użyć sera mozzarella.

Opis produktu

Podravka Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano 390 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: