Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin |
Przygotowanie i stosowanie | Nasz przepis Pierogi Ruskie Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella ½ szklanki letniej wody 1 jajko Farsz: 500 g ugotowanych ziemniaków 250 g białego sera 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką. Smacznego! |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Maka pszenna typ 500 - poznańska. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1482 kJ /349 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 3,3 g Białko: 11 g Sól: 0,03 g |
Przepisy | Nasz przepis Pierogi ruskie Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella - ½ szklanki letniej wody - 1 jajko Farsz: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 250 g białego sera - 1 cebula - 2 łyżki masła - sól, pieprz Wykonanie: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką. Smacznego! Dobra rada Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków. |
1.00 kg
1.00 kg
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
500 g
5.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
500 g