PSZENNA

Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg

Obniżka! Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg Zobacz większe

Nazwa: Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg

Ilość: 1.00 kg

NASZA CENA! 3,49 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 3,49 zł

3,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przygotowanie i stosowanie Nasz przepis
Pierogi Ruskie
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki poznańskiej Lubella
½ szklanki letniej wody
1 jajko
Farsz:
500 g ugotowanych ziemniaków
250 g białego sera
1 cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz

Wykonanie:
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji.
Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką.
Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Maka pszenna typ 500 - poznańska.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1482 kJ /349 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 11 g
Sól: 0,03 g
Przepisy Nasz przepis
Pierogi ruskie

Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella
- ½ szklanki letniej wody
- 1 jajko

Farsz:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g białego sera
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz

Wykonanie:
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji.
Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką.

Smacznego!

Dobra rada
Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków.

Opis produktu

Lubella Mąka poznańska puszysta typ 500 1 kg
Mąka poznańska idealna na: pierogi, pizzę i sosy

13 inne produkty w tej samej kategorii: