PSZENNA

Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg

Nazwa: Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 4,68 zł

Cena za kilogram 4,68 zł

4,68 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przygotowanie i stosowanie Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
1 szklanka mąki tortowej Lubella
½ szklanki mąki ziemniaczenej
5 jajek
1 szklanka cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny (250 g)

Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy.
Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy.
Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pszenna typ 450 - tortowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1494 kJ /352 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 10 g
Sól: 0,03 g
Przepisy Nasz przepis
Smaczna babka

Składniki:
- 1 szklanka maki tortowej Lubella
- szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
- 2 łyżki kakao

Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszany. Na koniec wlewamy roztopiony, ostudzoną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao, Mieszamy resztę ciasta z kakao polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzona babkę możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.

Opis produktu

Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg
Mąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki

11 inne produkty w tej samej kategorii: