ŚLEDZIE

Lisner Filety śledziowe a'la Matijas z delikatną nutą wędzenia 160 g

Lisner Filety śledziowe a'la Matijas z delikatną nutą wędzenia 160 g Zobacz większe

Nazwa: Lisner Filety śledziowe a'la Matijas z delikatną nutą wędzenia 160 g

Ilość: 160 g

Cena 9,99 zł

Cena za kilogram 62,44 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

9,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Skorupiaki: Może zawierać
Ryba: Zawiera
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: skorupiaki, seler oraz soję.
Składniki 95 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, stabilizator: glukonian sodu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, kwas jabłkowy; cukier, ekstrakt buraka ćwikłowego, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: benzoesan sodu]
olej rzepakowy
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +7 °C.
Adres zwrotny Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Przygotowanie i stosowanie Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Łagodnie solone filety śledziowe bez skóry z posmakiem i aromatem wędzonki, z olejem rzepakowym.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Energia: 956 kJ
Energia: 231 kcal
Tłuszcz: 19,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 10,7 g
Sól: 4,2 g
Możliwe naturalne odchylenia.:
Przepisy Wypróbuj przepis. Polecam! Michel Moran.

Śledź a'la Matjas na piklowanym ogórku i jabłkach z kruszonką z pumpernikla.

Składniki:
- filety śledziowe a'la Matjas z delikatną nutą wędzenia Lisner - 160 g;
- kwaśna śmietana - 1 łyżka;
- ogórek - 1 szt.;
- ocet winny, biały - 3 łyżki;
- cukier - 2 łyżki;
- kurkuma mielona - 1 szczypta;
- jabłko - 1 szt.;
- pumpernikiel - 4 mate kromki;
- koperek;
- rzodkiewka;
- świeża bazylia;
- oliwa szczypiorkowa (2 łyżki pokrojonego szczypiorku, 6 łyżek oliwy z oliwek).

Ogórek pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry. Z cukru, octu i kurkumy przygotuj marynatę, dodaj ogórki i zamarynuj. Pumpernikiel posiekaj nożem bardzo drobno i przełóż do miseczki. Jabłka pokrój w słupki i przełóż do zimnej wody z dodatkiem soku z cytryny, aby nie ściemniały. Szczypiorek zmiksuj z olejem i przetrzyj przez sitko. Filety śledzia Lisner pokrój na 4 części. Ogórka odcedź z marynaty i ułóż na talerzach, dodaj kawałki śledzika, posyp kruszonką z pumpernikla, dodaj jabłka, kwaśną śmietanę, dekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewki. Dopraw całość solą i pieprzem, dekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Opis produktu

Lisner Filety śledziowe a\'la Matijas z delikatną nutą wędzenia 160 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: