Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lisner Filety śledziowe a'la Matijas z delikatną nutą wędzenia 160 g
Ilość: 160 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Skorupiaki: Może zawierać Ryba: Zawiera Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: skorupiaki, seler oraz soję. |
Składniki | 95 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, stabilizator: glukonian sodu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, kwas jabłkowy; cukier, ekstrakt buraka ćwikłowego, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: benzoesan sodu] olej rzepakowy *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +7 °C. |
Adres zwrotny | Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k., ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań |
Przygotowanie i stosowanie | Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Łagodnie solone filety śledziowe bez skóry z posmakiem i aromatem wędzonki, z olejem rzepakowym. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g Energia: 956 kJ Energia: 231 kcal Tłuszcz: 19,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g Węglowodany: 3,1 g w tym cukry: 1,5 g Białko: 10,7 g Sól: 4,2 g Możliwe naturalne odchylenia.: |
Przepisy | Wypróbuj przepis. Polecam! Michel Moran. Śledź a'la Matjas na piklowanym ogórku i jabłkach z kruszonką z pumpernikla. Składniki: - filety śledziowe a'la Matjas z delikatną nutą wędzenia Lisner - 160 g; - kwaśna śmietana - 1 łyżka; - ogórek - 1 szt.; - ocet winny, biały - 3 łyżki; - cukier - 2 łyżki; - kurkuma mielona - 1 szczypta; - jabłko - 1 szt.; - pumpernikiel - 4 mate kromki; - koperek; - rzodkiewka; - świeża bazylia; - oliwa szczypiorkowa (2 łyżki pokrojonego szczypiorku, 6 łyżek oliwy z oliwek). Ogórek pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry. Z cukru, octu i kurkumy przygotuj marynatę, dodaj ogórki i zamarynuj. Pumpernikiel posiekaj nożem bardzo drobno i przełóż do miseczki. Jabłka pokrój w słupki i przełóż do zimnej wody z dodatkiem soku z cytryny, aby nie ściemniały. Szczypiorek zmiksuj z olejem i przetrzyj przez sitko. Filety śledzia Lisner pokrój na 4 części. Ogórka odcedź z marynaty i ułóż na talerzach, dodaj kawałki śledzika, posyp kruszonką z pumpernikla, dodaj jabłka, kwaśną śmietanę, dekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewki. Dopraw całość solą i pieprzem, dekoruj świeżą bazylią. Smacznego! |
500 g
100 g
400 g
600 g
200 g
220 g
250 g
220 g
220 g
220 g
250 g
250 g
250 g
500 g
330 g
200 g
190 g
200 g
200 g
335 g
500 g
220 g
210 g
210 g
220 g
300 g
300 g
335 g
400 g
162 g