SÓL

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

Ilość: 30 g

Cena 3,23 zł

Cena za kilogram 107,67 zł

3,23 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
kwas: kwas cytrynowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
enzym: papaina
przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przygotowanie i stosowanie Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól zmiękczająca mięso
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 100/24 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 2,9 g
w tym cukry : 0 g
Białko : 3,0 g
Sól : 90,0 g

Opis produktu

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.

30 inne produkty w tej samej kategorii: