BAKALIE PAKOWANE

Bakalland Daktyle suszone 400 g

Bakalland Daktyle suszone 400 g Zobacz większe

Nazwa: Bakalland Daktyle suszone 400 g

Ilość: 400 g

Cena 13,61 zł

Cena za kilogram 34,03 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

13,61 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać



Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów oraz sezamu.
Składniki daktyle suszone bez pestek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
serwis_konsumenta@bakalland.pl
Infolinia: 801 801 125
Kraj pochodzenia Iran (Islamska Republika Iranu)
Nazwa produktu uregulowana prawnie Daktyle suszone drylowane
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa UWAGA: Daktyle są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań mogą sporadycznie zawierać pestki bądź ich fragmenty.
Wartości odżywcze na 100 g
na porcję 30 g
% RWS * w porcji
Wartość energetyczna: 1229 kJ/
369 kJ/
4%
Wartość energetyczna: 290 kcal
87 kcal

Tłuszcz : 0,4 g
0,1 g
<1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
0,03 g
<1%
Węglowodany : 65,3 g
19,6 g
8%
w tym cukry : 65,3 g
19,6 g
22%
Błonnik : 8,7 g
2,6 g
-
Białko : 2 g
0,6 g
1%
Sól : 0,088 g
0,026 g
<1%
Składniki mineralne: na 100 g
% RWS * w 100 g
na porcję 30 g
Potas : 688 mg
34%
206 mg
Miedź : 0,2 mg
20%
0,06 mg
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia:


Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:
Przepisy Daktylowy placek

Składniki:
- 300 g daktyli Bakalland
- 100 g kostki do pieczenia Kasia
- 170 g mąki
- 1 żółtko
- 250 g cukru
- 3 białka

1. Z mąki, kostki do pieczenia, żółtka i 50 g cukru zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim małą tortownicę.
2. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 st. C ok. 15 min.
3. Daktyle kroimy na drobne kawałki.
4. Białka ubijamy z pozostałym cukrem na sztywną pianę.
5. Ubite białka mieszamy z daktylami. Masę rozprowadzamy na cieście i wstawiamy do nagrzanego do 150°C piekarnika.
4. Pieczemy aż masa wyschnie i stanie się złota (ok. 30 min).

Kasia
Więcej przepisów znajdziesz na
www.mojeciasto.pl

Opis produktu

Bakalland Daktyle suszone 400 g
Daktyle Bakalland są naturalną przekąską, to także składniki wielu ciast i deserów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: