BIAŁE I TWAROGOWE

Mlekovita Na Polski Stół Twaróg sernikowy premium 18% tłuszczu 1 kg

Nazwa: Mlekovita Na Polski Stół Twaróg sernikowy premium 18% tłuszczu 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 17,32 zł

Cena za kilogram 17,32 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

17,32 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta SM MLEKOVITA
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Składniki serek śmietankowy
twaróg
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny.

Obecność serwatki jest naturalną cechą sera twarogowego.
Adres zwrotny SM MLEKOVITA
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie
Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Serek śmietankowo-twarogowy do serników, zawartość tłuszczu 18%. Produkt termizowany.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
w porcji 50 g produktu
%RWS* w porcji 50 g produktu
Wartość energetyczna : 855 kJ / 206 kcal
427 kJ / 103 kcal
5%
Tłuszcz : 18 g
9,0 g
13%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 11 g
5,5 g
28%
Węglowodany : 3,3 g
1,7 g
1%
w tym cukry : 3,3 g
1,7 g
2%
Białko : 7,8 g
3,9 g
8%
Sól : 0,10 g
0,05 g
1%
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego słodu.:


Opakowanie 1 kg zawiera 20 sugerowanych porcji produktu.:


*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).:
Przepisy Pyszny sernik

Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 żółtka
200 g Masła Polskiego Mlekovita
3 łyżki cukru wanilinowego

Masa serowa:
1 kg Twarogu Sernikowego
7 jajek
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka budyniu śmietankowego

Przygotowanie:

Ciasto:
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Masa serowa:
Żółtka, cukier, mąkę i budyń ucierać przez 3 minuty, następnie dodać Twaróg Sernikowy i ucierać przez kolejne 6 minut. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 3/4 ciasta rozwałkować na blasze. Podpiec w piekarniku. Następnie wlać masę serową. Pozostałą część ciasta rozwałkować na 3 mm i wyciąć paski o szerokości około 1 cm. Paski ułożyć na wierzchu ciasta i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C (najlepiej z termoobiegiem), po 30 minutach sernik przykryć z góry folią aluminiową i piec przez kolejne 30 minut.

Opis produktu

Mlekovita Na Polski Stół Twaróg sernikowy premium 18% tłuszczu 1 kg

30 inne produkty w tej samej kategorii: