BUDYŃ

Dr. Oetker Mój budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy 65 g

Dr. Oetker Mój budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy 65 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Mój budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy 65 g

Ilość: 65 g

Cena 1,70 zł

Cena za kilogram 26,15 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,70 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki skrobie
cukier trzcinowy
aromaty
0,1% ŚMIETANKA w proszku
barwnik (ryboflawiny)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 141 g
(%*)
Energia: 374 kJ
527 kJ
6%
Energia: 89 kcal
125 kcal

Tłuszcz: 1,8 g
2,5 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1,1 g
1,5 g
8%
Węglowodany : 15,1 g
21,2 g
8%
w tym Cukry : 8,8 g
12,4 g
14%
Białko : 3,0 g
4,3 g
9%
Sól : 0,11 g
0,15 g
3%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 141 g.:

Opis produktu

Dr. Oetker Mój budyń z cukrem trzcinowym smak śmietankowy 65 g
Uwielbiasz smak domowego budyniu? To koniecznie wypróbuj nasz budyń o smaku śmietankowym z cukrem trzcinowym! Posiada: - aksamitną konsystencję, - pełnię smaku. Idealny pomysł na rodzinny deser, łatwy w przygotowaniu. Polecamy!

30 inne produkty w tej samej kategorii: