BUDYŃ

Dr. Oetker Budyń smak śmietankowy 40 g

Nazwa: Dr. Oetker Budyń smak śmietankowy 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,22 zł

Cena za kilogram 30,50 zł

1,22 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
0,3% ŚMIETANKA w proszku
barwnik (ryboflawiny)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g
1 porcja = 142 g
(%*)
Energia: 382 kJ
542 kJ
6%
Energia: 90 kcal
128 kcal
6%
Tłuszcz : 1,8 g
2,5 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 1,1 g
1,5 g
8%
Węglowodany : 16 g
22 g
8%
w tym Cukry: 9,6 g
14 g
16%
Białko : 3,0 g
4,3 g
9%
Sól : 0,10 g
0,15 g
3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). :
Przepisy Przepis na:
Sernik śmietankowy

Składniki:
- 150 g herbatników
- 2 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
- 225 g masła
- 1 kg twarogu sernikowego
- 350 g drobnego cukru
- 6 jajek, żółtka i białko osobno
- 1 Budyń smak Śmietankowy Dr. Oetkera
- 350 ml śmietanki 30% tł.
- 150 g czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania:
Śmietankę schłodź w lodówce. Pozostałe składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Herbatniki pokrusz na piasek przy pomocy blendera lub wałka. Do pokruszonych herbatników dodaj kakao i płynne masło (100 g), dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez 10 minut. Odstaw do wystudzenia. Obniż temperaturę piekarnika do 150°C. Boki formy wysmaruj masłem. W dużej misce utrzyj 125 g miękkiego masła z cukrem na jasny krem. Dalej ucierając, porcjami dodawaj twaróg. Dodaj żółtka i budyń. W oddzielnych miskach ubij białka i dobrze schłodzoną śmietankę (250 ml) i połącz z masą serową. Następnie przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1,5 godziny. Uchyl lekko drzwiczki i pozostaw do wystudzenia. Pozostałą śmietankę podgrzej. Gorącą śmietankę zalej kawałkami czekolady. Po kilku minutach wymieszaj. Polewę przelej na sernik i odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Więcej przepisów na oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Budyń smak śmietankowy 40 g
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

30 inne produkty w tej samej kategorii: