BULIONY

Winiary Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym 120 g (12 sztuk)

Nazwa: Winiary Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym 120 g (12 sztuk)

Ilość: 120 g

Cena 3,70 zł

Cena za kilogram 30,83 zł

3,70 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: soję, mleko, seler.
Składniki sól
olej palmowy
maltodekstryna
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
aromaty (z pszenicą)
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy
przyprawy (kurkuma, ziele angielskie 0,8%, liść laurowy 0,7%, pieprz czarny)
cukier
tłuszcz drobiowy 1,5%
liść pietruszki 0,4%
suszona marchew 0,2%
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
suszone mięso z kury 0,1%
przeciwutleniacz (lecytyny)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa

Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny bulion, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.

Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
Wartości odżywcze W 100 ml bulionu
W 100 ml bazy do zupy**
W 200 ml bazy do zupy**
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna : 25 kJ
12 kJ
25 kJ
0%
Wartość energetyczna : 6 kcal
3 kcal
6 kcal

Tłuszcz : 0,5 g
0,2 g
0,5 g
1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
0,2 g
0,3 g
2%
Węglowodany : 0,3 g
0,2 g
0,3 g
0%
w tym cukry : 0,0 g
0,0 g
0,0 g
0%
Błonnik : 0,0 g
0,0 g
0,0 g
-
Białko : 0,1 g
0,1 g
0,1 g
0%
Sól : 1,0 g
0,51 g
1,0 g
17%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:



Opakowanie zawiera 60 porcji.:



Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:



**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr:
Przepisy Zupa z jarmużem i kiełbasą - 4 porcje

2 kostki Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim Winiary
250 g kiełbasy
2 średnie ziemniaki
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
100 g jarmużu
1 puszka pomidorów krojonych
1 mała puszka ciecierzycy
pieprz

Kostki rozpuść w 750 ml wrzącej wody. Ziemniaki, cebulę oraz czosnek oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w talarki i podsmaż na oleju, dodaj cebulę i czosnek, zeszklij. Dodaj jarmuż porwany na małe kawałki i duś 2-3 minuty. Całość zalej bulionem, dodaj ziemniaki i gotuj 10 minut. Następnie dodaj pomidory i odsączoną ciecierzycę. Gotuj jeszcze 15 minut. Dopraw do smaku pieprzem.

Opis produktu

Winiary Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym 120 g (12 sztuk)
Winiary Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym podkreśla smak i aromat dań oraz wydobywa z nich to, co najlepsze. Dodatek popularnych w kuchni polskiej przypraw w postaci ziela angielskiego oraz liścia laurowego sprawia, że potrawy mają charakterystyczną nutę tych dodatków. Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym to szybkie i proste rozwiązanie, które może wspomóc Cię w codziennym gotowaniu w domu. Produkt jest dostępny w opakowaniu zawierającym 12 kostek aromatycznego bulionu. Bulion WINIARY jest wydajny, więc można go dowolnie porcjować w zależności od preferencji kucharza. Winiary Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym to sprawdzony sposób na idealnie doprawione danie. Podkreśli smak i charakter takich dań jak zupy krem, risotto czy gulasze. W składzie produktu znajduje się mięso z kury, suszona marchew, natka pietruszki oraz popularne w kuchni polskiej przyprawy: ziele angielskie oraz liść laurowy. To, co charakteryzuje bulion drobiowy Winiary z zielem angielskim i liściem laurowym to: - szybkość i prostota użycia; - klasyczny smak, znany od wielu lat w polskiej kuchni; - gwarancja idealnie przyprawionej potrawy. Do podkreślenia smaku potrawy, wystarczy rozpuścić jedną kostkę produktu w około 1 litrze wrzącej wody. Aby uzyskać esencjonalny bulion, należy dodać dwie kostki bulionu. Wypróbuj Bulion drobiowy Winiary z zielem angielski i liściem laurowym w swojej kuchni!

30 inne produkty w tej samej kategorii: