CUKIER I PROSZKI DO PIECZENIA

Prymat Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów 15 g

Prymat Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów 15 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,46 zł

Cena za kilogram 97,33 zł

1,46 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Zawiera: Smaki / Aromaty
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Owies: Może zawierać
Żyto: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA (w tym ORKISZ), ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES), JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i SOJĘ.
Składniki cukier
skórka cytryny (6,7 %)
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów - mieszanka cukru pudru i suszonej skórki cytrynowej, z dodatkiem aromatu.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1665 kJ / 392 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,07 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 94 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,01 g
Przepisy Muffiny z lukrem cytrynowym
12 porcji, 60 min

Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 140 g masła,
- 2 jajka,
- 4 łyżki mleka,
- 1/2 szklanki cukru kryształu,
- 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat.

Lukier:
- 3 białka,
- 2 szklanki cukru pudru,
- 1 opakowanie Cukru ze skórką cytryny Prymat.

Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Następnie stopniowo dodawać jajka i mleko. Ucierać do uzyskania jednolitej masy. Dodać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotami i nakładać ciasto. Piec ok. 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest upieczone. Muffiny wyjąć na metalową kratkę z piekarnika i ostudzić. Białka utrzeć mikserem wraz z cukrem pudrem i cukrem ze skórką cytryny na gładką masę. Muffiny obficie oblać lukrem. Można udekorować je bakaliami.

Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów 15 g
Warto wiedzieć: Cukier ze skórką cytryny to połączenie słodyczy z kwaskowatą cytrusową nutą. Nadaje deserom i wypiekom wyrazisty aromat. Pasuje do: - serników - kruchych ciast - babki drożdżowej - lukru cytrynowego Nietypowe zastosowanie: Szczyptę cukru ze skórką cytryny warto dodać do francuskiego sosu vinaigrette.

22 inne produkty w tej samej kategorii: