CUKIER I PROSZKI DO PIECZENIA

Prymat Cukier z cynamonem do ciast i deserów 15 g

Prymat Cukier z cynamonem do ciast i deserów 15 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Cukier z cynamonem do ciast i deserów 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,46 zł

Cena za kilogram 97,33 zł

1,46 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Owies: Może zawierać
Żyto: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica (w tym orkisz), żyto, jęczmień, owies), jaja, mleko (łącznie z laktozą) i soję.
Składniki cukier
cynamon (14 %)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier z cynamonem do ciast i deserów - mieszanka cukru i cynamonu mielonego.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1602 kJ / 378 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 86 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,01 g
Przepisy Zapiekane jabłka z sosem waniliowym
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 4 duże kwaskowate jabłka antonówki,
- 4 łyżki gęstej konfitury malinowej,
- 100 g suszonej żurawiny,
- 100 g orzechów laskowych,
- 1 duża łyżka masła,
- 1 opakowanie Cukru z cynamonem Prymat.

Sos waniliowy:
- 200 ml śmietanki 36%
- 100 ml mleka 3,2%,
- 4 żółtka,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 1 opakowanie Cukru z prawdziwą wanilią Prymat.

Sposób przygotowania:
Z jabłek usunąć gniazda nasienne i wlać konfiturę. Ułożyć w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temp. 180°C ok. 45 minut. Pod koniec pieczenia wierzch jabłek posypać cukrem z cynamonem. Do garnka wlać śmietankę oraz mleko. Wsypać cukier z prawdziwą wanilią i podgrzać, mieszając. W metalowej lub szklanej misce ubić żółtka z cukrem pudrem na gładką masę. Wlewać do niej stopniowo, małym strumieniem lekko ostudzone mleko ze śmietaną. W trakcie intensywnie mieszać trzepaczką. Delikatnie podgrzewać w kąpieli wodnej do uzyskania pożądanej konsystencji, ciągle mieszając. Nie zagotować. Upieczone jabłka polać sosem i udekorować orzechami i żurawiną.

Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Cukier z cynamonem do ciast i deserów 15 g
Warto wiedzieć: Cukier z cynamonem nadaje potrawom delikatną słodycz i korzenny aromat. Przyprawa ma przyjemną brązowawą barwę. Pasuje do: - szarlotki - kompotów - kawy - sałatek owocowych - kremów - bitej śmietany Nietypowe zastosowanie: Cukier z cynamonem sprawdzi się doskonale jako dodatek do grzanego wina lub piwa.

22 inne produkty w tej samej kategorii: