Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Winiary Proszek do pieczenia 30 g
Ilość: 30 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Nestlé Polska S.A. ul. Szturmowa 2 02-678 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Pszenica: Zawiera |
Składniki | substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu) mąka pszenna |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Nestlé Polska S.A. ul. Szturmowa 2 02-678 Warszawa Warto porozmawiać 800 16 16 66 winiary.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Ciasto z wiśniami i kruszonką (16 porcji) Masa: 1 Budyń o smaku waniliowym b/c Winiary, 1 Cukier wanilinowy Winiary, 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Winiary, 500 g wiśni, 3 łyżki cukru, 3 jajka, 1 szkl. cukru, 1 szkl. maślanki, 1/2 szkl. oleju, 2,5 szkl. mąki pszennej. Kruszonka: 100 g masła, 3 łyżki cukru, 4-5 łyżek mąki. Masa: Wiśnie umyć i usunąć pestki, zasypać 3 łyżkami cukru, pozostawić na godzinę. Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, następnie cały czas ubijając, dodawać cukier i żółtka, a potem kolejno maślankę i olej oraz mąkę zmieszaną z budyniem (proszek) i proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blachę, wyłożona papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać odsączone wiśnie i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec około 45 minut. Kruszonka: Z podanych składników przygotować kruszonkę. Czas przygotowania: 30 minut. Czas oczekiwania: 1 godzina. Czas pieczenia: 45 minut. Wartość energetyczna: 1 porcja 215 kcal. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Proszek do pieczenia |
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna : 366 kJ / 88 kcal tłuszcz : 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g węglowodany : 21,5 g w tym cukry : 0,1 g błonnik : 0,1 g białko : 0,1 g sól : 44,3 g |
Przepisy | Przepis na Muffinki: Potrzebujesz: 1 Cukier wanilinowy Winiary 32 g, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Winiary, 300 g mąki pszennej, 85 g płatków owsianych, 3 czubate łyżki cukru, szczypta soli, 0,5 łyżeczki cynamonu, 2 jajka, 200 ml mleka, 75 ml oleju, 4 łyżki miodu płynnego, garść rodzynek. 1. W jednej misce połącz składniki suche, a w drugiej mokre, a następnie dodaj składniki mokre do suchych i wymieszaj. 2. Ciastem napełnij foremki do muffinek, możesz dodać sezonowe świeże lub mrożone owoce np. jagody. 3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20-25 minut. Kalorie 184 kcal na 1 porcję (50 g) Czas 20 min Porcje 16 szt. Szukaj więcej przepisów i inspiracji na winiary.pl |
12 g
10 g
20 g
15 g
12 g
15 g
15 g
16 g
30 g
15 g
43 g
15 g
15 g
15 g
15 g
10 g