Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g
Ilość: 20 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten. |
Składniki | cukier wanilia (w tym ekstrahowana) - 3 % kardamon |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Przygotowanie i stosowanie | Babeczki waniliowe na 10 babeczek Ciasto - 1½ szklanki mąki, 120 g masła, 1 łyżka cukru pudru, ½ opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis, Krem - 1 szklanka mleka, 1 żółtko, 1 jajko, 2 łyżki mąki, ¼ szkl. cukru, 60 g masła, ½ opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis. Cukier puder do posypania. Ciasto - z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić je na 45 min do lodówki. Krem - ¼ szklanki mleka, jajko, żółtko i mąkę wymieszać na jednolitą masę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i masłem. Dodać masę jajeczną i całość, ciągle mieszając zagotować. Ostudzić. Foremki do babeczek wylepić ciastem, napełnić kremem i zakleić krążkiem ciasta do góry. Piec ok. 40-50 min w temp. 200°C, aż będą złocisto-brązowe. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu. |
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1655/396 (kJ/kcal) Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 97 g w tym cukry: 96 g Białko: 0 g Sól: 0 g |
Przepisy | Babeczki waniliowe (na 10 babeczek) Składniki: Ciasto - 1,5 szklanki mąki, 120 g masła, 1 łyżka cukru pudru, 1/2 łyżki śmietany, 1/2 opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis. Krem - 1 szklanka mleka, 1 żółtko, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki cukru, 60 g masła, 1/2 opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis. Cukier puder do posypki. Przygotowanie: 1. Ciasto - z podanych składników zagnieć ciasto i wstaw je na 45 minut do lodówki. 2. Krem - 1/4 szklanki mleka, jajko, żółtko i mąkę wymieszaj na jednolitą masę. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem, Cukrem z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis oraz masłem. Dodaj masę jajeczną i całość zagotuj, ciągle mieszając. Ostudź. 3. Foremki do babeczek wylep ciastem, napełnij kremem i zaklej krążkiem ciasta od góry. 4. Piecz ok. 40-50 minut w temp. 200°C, aż będą złocistobrązowe. 5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. |
12 g
30 g
15 g
10 g
15 g
12 g
15 g
2 g
30 g
15 g
15 g
15 g
15 g
10 g