CUKIER I PROSZKI DO PIECZENIA

Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g

Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g

Ilość: 20 g

Cena 3,05 zł

Cena za kilogram 152,50 zł

3,05 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki cukier
wanilia (w tym ekstrahowana) - 3 %
kardamon
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie i stosowanie Babeczki waniliowe na 10 babeczek

Ciasto - 1½ szklanki mąki, 120 g masła, 1 łyżka cukru pudru, ½ opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis,
Krem - 1 szklanka mleka, 1 żółtko, 1 jajko, 2 łyżki mąki, ¼ szkl. cukru, 60 g masła, ½ opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis.
Cukier puder do posypania.

Ciasto - z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić je na 45 min do lodówki.
Krem - ¼ szklanki mleka, jajko, żółtko i mąkę wymieszać na jednolitą masę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i masłem. Dodać masę jajeczną i całość, ciągle mieszając zagotować. Ostudzić.

Foremki do babeczek wylepić ciastem, napełnić kremem i zakleić krążkiem ciasta do góry. Piec ok. 40-50 min w temp. 200°C, aż będą złocisto-brązowe. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1655/396 (kJ/kcal)
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 97 g
w tym cukry: 96 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Przepisy Babeczki waniliowe (na 10 babeczek)

Składniki: Ciasto - 1,5 szklanki mąki, 120 g masła, 1 łyżka cukru pudru, 1/2 łyżki śmietany, 1/2 opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis. Krem - 1 szklanka mleka, 1 żółtko, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki cukru, 60 g masła, 1/2 opakowania Cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis. Cukier puder do posypki.

Przygotowanie:
1. Ciasto - z podanych składników zagnieć ciasto i wstaw je na 45 minut do lodówki.
2. Krem - 1/4 szklanki mleka, jajko, żółtko i mąkę wymieszaj na jednolitą masę.
Pozostałe mleko zagotuj z cukrem, Cukrem z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis oraz masłem. Dodaj masę jajeczną i całość zagotuj, ciągle mieszając. Ostudź.
3. Foremki do babeczek wylep ciastem, napełnij kremem i zaklej krążkiem ciasta od góry.
4. Piecz ok. 40-50 minut w temp. 200°C, aż będą złocistobrązowe.
5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Opis produktu

Kamis Domowe wypieki Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu 20 g

22 inne produkty w tej samej kategorii: