FIXY

Winiary Pomysł na... Steki z karkówki w sosie z tymiankiem 40 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Steki z karkówki w sosie z tymiankiem 40 g

Ilość: 40 g

Cena 3,69 zł

Cena za kilogram 92,25 zł

3,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki mąka pszenna*
skrobia ziemniaczana*
sól
suszone warzywa 10,0 % (czerwona papryka*, cebula* 2,2 %, pomidor, czosnek*, pasternak*)
aromaty*
zioła 4,1 % (tymianek* 2,2 %, majeranek*, liść pietruszki*)
przyprawy (pieprz czarny*, nasiona kolendry*, imbir*, papryka chili*)
cukier karmelizowany*
cukier*
ekstrakt drożdży
olej palmowy
skrobia kukurydziana*
fermentowane białko pszenne
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania: Steki z karkówki w sosie z tymiankiem.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: ⅙ przygotowanego dania (173g) w porcji (173 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 686 kJ
1189 kJ
14 %
Wartość energetyczna: 164 kcal
284 kcal
14 %
Tłuszcz: 10,7 g
18,6 g
27 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
7,5 g
38 %
Węglowodany: 2,4 g
4,2 g
2 %
w tym cukry: 0,3 g
0,4 g
0 %
Błonnik: 0,2 g
0,3 g
-
Białko: 14,4 g
24,9 g
50 %
Sól: 0,58 g
1,0 g
17 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 6 porcji.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
800 g karkówki

Sposób przyrządzenia:
60 min., 6 porcji

1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.
4. Po wyjściu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Steki z karkówki w sosie z tymiankiem 40 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: