FIXY

Winiary Pomysł na... Pełne danie Żeberka barbecue z ziemniakami i papryką 42 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Pełne danie Żeberka barbecue z ziemniakami i papryką 42 g

Ilość: 42 g

Cena 3,60 zł

Cena za kilogram 85,71 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,60 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki cukier*
suszone warzywa 24,1 % (pomidor, ziemniak, cebula* 4,1 %, czerwona papryka* 1,4 %)
sól
kwas (kwas cytrynowy)
barwnik (karmel*)
skrobia kukurydziana*
przyprawy (imbir*, papryka chili*, pieprz czarny*, cynamon*, kmin rzymski*, nasiona kolendry*)
aromaty
olej palmowy
aromat dymu wędzarniczego
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania: Żeberka barbecue z ziemniakami i papryką.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania (411 g) w porcji (411 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 648 kJ
2661 kJ
32 %
Wartość energetyczna: 156 kcal
640 kcal
32 %
Tłuszcz: 10,8 g
44,2 g
63 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
15,4 g
77 %
Węglowodany: 7,9 g
32,4 g
12 %
w tym cukry: 1,6 g
6,4 g
7 %
Błonnik: 0,9 g
3,9 g
-
Białko: 6,3 g
26,0 g
52 %
Sól: 0,33 g
1,3 g
22 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje. :


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista zakupów
- 800 g żeberek
- 400 g ziemniaków
- 2 czerwone papryki

Sposób przyrządzenia:
80 min., 4 porcje

1. Żeberka pokrój na porcje (ok. 5 cm, jedna lub dwie kostki). Ziemniaki obierz i pokrój w średnią kostkę. Paprykę również pokrój w średnią kostkę.
2. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill! Do woreczka z górnej części opakowania włóż wszystkie składniki i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.
3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na składnikach.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 80 minut. Jeśli chcesz, aby żeberka były bardziej chrupiące i przypieczone, 10 minut przed końcem pieczenia folię należy rozciąć i rozchylić.
5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Pełne danie Żeberka barbecue z ziemniakami i papryką 42 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: