GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Ciasto na tartę 250 g

Henglein Ciasto na tartę 250 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Ciasto na tartę 250 g

Ilość: 250 g

Cena 7,69 zł

Cena za kilogram 30,76 zł

7,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla:
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
olej słonecznikowy
glukoza
sól spożywcza
alkohol etylowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
O produkcie Świeże ciasto na tartę jest starannie wykonane z najlepszych składników. Rygorystyczna kontrola gwarantuje powtarzalną wysoką jakość produktu.

Sposób przygotowania:
2 cebule, 150 g szynki gotowanej, 1 czerwona papryka, 200 g brokułów, wiązka zielonej pietruszki, 4 jajka, 200 ml słodkiej śmietany, 200 g startego sera żółtego, sól, pieprz, czarny kminek, czosnek. Cebule, szynkę, paprykę, brokuły, pietruszkę pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić. Natłuszczone dno foremki i boki wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i zalać nadzieniem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180°C i piec przez ok. 30 min na złoto brązowy kolor. Serwować np. z zieloną sałatą. Wskazówka: zamiast gotowanej szynki i brokułów użyj 2 piersi z kurczaka, 200 g sera feta i 200 g suszonych pomidorów.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Adres zwrotny Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto na tartę. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g
Wartość energetyczna: 1618 kJ/387 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,9 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 6,4 g
Sól: 1,0 g
Przepisy Sposób przygotowania:
2 cebule, 150 g szynki gotowanej, 1 czerwona papryka, 200 g brokułów, wiązka zielonej pietruszki, 4 jajka, 200 ml słodkiej śmietany, 200 g startego sera żółtego, sól, pieprz, czarny kminek, czosnek. Cebule, szynkę, paprykę i brokuły pokroić w kostkę. Pietruszkę poszatkować. Wymieszać z pozostałymi składnikami i doprawić. Natłuszczone dno foremki i boki wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i zalać nadzieniem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180° C i piec przez ok. 30 min na złoto brązowy kolor. Serwować np. z zieloną sałatą. Wskazówka: zamiast gotowanej szynki i brokułów użyj 2 piersi z kurczaka, 200 g sera feta i 200 g suszonych pomidorów.

Opis produktu

Henglein Ciasto na tartę 250 g
Świeże ciasto na tartę jest starannie wykonane z najlepszych składników. Rygorystyczna kontrola gwarantuje powtarzalną wysoką jakość produktu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: