GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Ciasto kruche 350 g

Henglein Ciasto kruche 350 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Ciasto kruche 350 g

Ilość: 350 g

Cena 8,47 zł

Cena za kilogram 24,20 zł

8,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
cukier
masło
olej rzepakowy
alkohol etylowy
substancje spulchniające: E 450, E 500
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
O produkcie Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania:
- spodów do ciast i torcików owocowych,
- chrupiących spodów do ciast, tart, serników,
- keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych,
- ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz : 20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 10,0 g
Węglowodany : 47,1 g
w tym cukry : 11,9 g
Białko : 5,2 g
Sól : 0,41 g
Przepisy Tarta z jabłkami i winem
Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta.
Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać.
Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów.

Sernik waniliowy
Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny.
Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Opis produktu

Henglein Ciasto kruche 350 g
Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

30 inne produkty w tej samej kategorii: