Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Henglein Ciasto kruche 350 g
Ilość: 350 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka pszenna woda tłuszcz palmowy cukier masło olej rzepakowy alkohol etylowy substancje spulchniające: E 450, E 500 regulator kwasowości: kwas cytrynowy |
O produkcie | Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę). |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni. |
Adres zwrotny | HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna : 1703 kJ/407 kcal Tłuszcz : 20,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 10,0 g Węglowodany : 47,1 g w tym cukry : 11,9 g Białko : 5,2 g Sól : 0,41 g |
Przepisy | Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min. |
400 g
350 g
150 g
150 g
150 g
350 g
350 g
350 g
370 g
1.00 kg
400 g
400 g
1.00 kg
230 g
230 g
230 g
270 g
320 g
360 g
360 g
160 g