GARMAŻERKA PAKOWANA

Konspol Nowe Pierogi ruskie 230 g

Obniżka! Konspol Nowe Pierogi ruskie 230 g Zobacz większe

Nazwa: Konspol Nowe Pierogi ruskie 230 g

Ilość: 230 g

NASZA CENA! 7,49 zł
do 2024-05-22

Cena za kilogram 32,57 zł

7,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Konspol - Holding Spółka z o.o.
ul. Grottgera 40,
33-300 Nowy Sącz
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: sezam.
Składniki ziemniaki sterylizowane 28%
mąka pszenna
woda
twaróg półtłusty 12% (z mleka)
olej rzepakowy
skrobia ziemniaczana
cebula smażona 1,8% (cebula 76%, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól)
sól
serwatka (zawiera mleko)
pieprz
błonniki roślinne (grochowy, pszenny, psyllium (z łuski babki jajowatej), pszenny bezglutenowy)
O produkcie Pierogi ruskie charakteryzują się bardzo cienki i delikatnym ciastem oraz wyśmienitym farszem z ziemniaków, twarogu i smażonej cebulki.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Po otwarciu opakowania należy spożyć w ciągu 24 godzin.

Uwaga! Produkt rozmrożony. Nie zamrażać ponownie.
Adres zwrotny Konspol - Holding Spółka z o.o.
ul. Grottgera 40,
33-300 Nowy Sącz
Przygotowanie i stosowanie Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.

Pierogi można podawać z cebulką podsmażoną z boczkiem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Produkt garmażeryjny z farszem ziemniaczano-serowym, parzony, rozmrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Uwaga! Produkt rozmrożony. Nie zamrażać ponownie.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
w porcji 115 g produktu (1/2 opakowania)
%RWS* w porcji 115 g produktu (1/2 opakowania)
Wartość energetyczna : 843 kJ/201 kcal
966 kJ/230 kcal
12%
Tłuszcz : 6,8 g
7,8 g
11%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,7 g
2,0 g
10%
Węglowodany : 28 g
32 g
12%
w tym cukry : 0 g
0 g
0%
Błonnik : 2,1 g
2,4 g
-
Białko : 5,8 g
6,7 g
13%
Sól : 1,1 g
1,27 g
21%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Opakowanie 230 g zawiera 2 sugerowane porcje.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci schłodzonej
Garnek z wrzącą wodą. Pierogi gotować przez ok. 2 minuty.

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci schłodzonej
Pierogi można przygotować również na patelni według poniższej techniki smażenia i duszenia:
1. rozgrzać niewielkich rozmiarów patelnię teflonową
2. wlać 1 łyżeczkę oleju i rozprowadzić równomiernie na patelni
3. ułożyć w wianuszek pierożki płaską częścią na patelni
4. smażyć ok. 2 minuty aż pierożki się zarumienią
5. wlać ok. ½ szklanki wody
6. przykryć i dusić ok. 4 minuty (do odparowania wody), wyłożyć na talerz.

Opis produktu

Konspol Nowe Pierogi ruskie 230 g
Pierogi ruskie charakteryzują się bardzo cienki i delikatnym ciastem oraz wyśmienitym farszem z ziemniaków, twarogu i smażonej cebulki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: