GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Świeże ciasto filo 300 g

Henglein Świeże ciasto filo 300 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Świeże ciasto filo 300 g

Ilość: 300 g

Cena 7,42 zł

Cena za kilogram 24,73 zł

7,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Zalecenia dla alergików Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana
O produkcie Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Adres zwrotny Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu.
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna : 1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz : 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 58 g
w tym cukry : 4,0 g
Białko : 8,1 g
Sól : 1,8 g
Przepisy Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.

Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.

Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Opis produktu

Henglein Świeże ciasto filo 300 g
Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

30 inne produkty w tej samej kategorii: