GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g

Ilość: 400 g

Cena 7,42 zł

Cena za kilogram 18,55 zł

7,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
olej rzepakowy
skrobia pszenna
oliwa z oliwek
alkohol etylowy
sól
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
drożdże
białko pszenne
glukoza
mąka kukurydziana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1126 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 6,6 g
Sól: 1,9 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci schłodzonej
Sposób przygotowania:
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220° C.
2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem.
3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje.
4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika.
Przepisy Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu.
Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.

Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.

Opis produktu

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g
Odpowiednie dla wegetarian.

30 inne produkty w tej samej kategorii: