MAKARON

Bartolini Makaron 6-jajeczny wałkowany krajanka cienka 250 g

Nazwa: Bartolini Makaron 6-jajeczny wałkowany krajanka cienka 250 g

Ilość: 250 g

Cena 4,47 zł

Cena za kilogram 17,88 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock

Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna

biuro@bartolini.com.pl
tel./fax +48 22 7890633
www.bartolini.com.pl
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka makaronowa pszenna
jaja świeże 23 %
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Adres zwrotny P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock

biuro@bartolini.com.pl
tel./fax +48 22 7890633
www.bartolini.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron sześciojajeczny.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego makaronu
Wartość energetyczna: 591 kJ (140 kcal)
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Przed spożyciem gotować:
4-5 min - krajanka cienka
5-6 min - krajanka średnia i gruba
8-10 min - tagliatelle

(100 g makaronu na 1 l osolonej wody)

Bartolini radzi nie przelewać makaronu zimną wodą - najlepiej smakuje na ciepło

Opis produktu

Bartolini Makaron 6-jajeczny wałkowany krajanka cienka 250 g
Bartolini 6-jajeczny to makarony inspirowane polską tradycją kulinarną. Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.

30 inne produkty w tej samej kategorii: