MAKARON

Bartolini Artisan Pasta Makaron z algami morskimi świderek nr 3 300 g

Obniżka! Bartolini Artisan Pasta Makaron z algami morskimi świderek nr 3 300 g Zobacz większe

Nazwa: Bartolini Artisan Pasta Makaron z algami morskimi świderek nr 3 300 g

Ilość: 300 g

NASZA CENA! 5,29 zł
do 2024-04-30

Cena za kilogram 17,63 zł

5,29 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock

Produkcja
ul. Boryszewska 8,
05-462 Wiązowna
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.facebook.com/bartolini.makarony
www.instagram.com/bartolini_pasta
biuro@bartolini.com.pl
www.bartolini.com.pl
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja
Składniki semolina (mąka z pszenicy durum)
algi morskie (spirulina) 3%
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Adres zwrotny P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.facebook.com/bartolini.makarony
www.instagram.com/bartolini_pasta
biuro@bartolini.com.pl
www.bartolini.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron 100% durum
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu:
Wartość energetyczna : 740 kJ (175 kcal)
Tłuszcz : 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 34 g
w tym cukry : 0,6 g
Błonnik : 2,0 g
Białko : 7,2 g
Sól : 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Przepisy Makaron z krewetkami
4 porcje, 20 min.

Idealny z:
Fettuccine z algami morskimi

Spróbuj również z:
Calamarata 5 colori
Spaghetti cytrynowe

Składniki:
- 300 g makaronu Bartolini z algami morskimi
- 3 łyżki płynnego miodu
- 1 papryczka chilli
- ¼ pęczka natki kolendry
- 250 g krewetek tygrysich lub vannamei (ok. 30 krewetek bez glazury)
- 2 czerwone cebule
- 150 ml wytrawnego białego wina
- sok z ½ limonki lub cytryny
- 60 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- ser grana padano lub inny twardy ser długo dojrzewający
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy oczyszczone i umyte krewetki bez glazury oraz pokrojoną w piórka cebulkę i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 min. Dodajemy pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek oraz posiekaną papryczkę chilli. Smażymy do momentu, aż czosnek zacznie uwalniać swój aromat (ok. 1 min). Podkręcamy ogień na maksymalny poziom i dodajemy wino.
Gdy płyn zredukuje się do niewielkiej ilości dodajemy miód, sok z ¼ limonki, i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 min, mieszając od czasu do czasu.

W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (al dente). Odcedzamy i dodajemy na patelnię wraz z 1-2 łyżkami wody pozostałymi po jego gotowaniu. Mieszamy, dodajemy posiekaną natkę kolendry oraz pozostały sok z limonki. Podajemy obsypane szerokimi wiórkami sera oraz oprószone świeżo mielonym pieprzem.

Opis produktu

Bartolini Artisan Pasta Makaron z algami morskimi świderek nr 3 300 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: