Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Bartolini Artisan Pasta Makaron z algami morskimi świderek nr 3 300 g
Ilość: 300 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock Produkcja ul. Boryszewska 8, 05-462 Wiązowna tel/fax +48 22 7890633 tel. +48 22 4982802 www.facebook.com/bartolini.makarony www.instagram.com/bartolini_pasta biuro@bartolini.com.pl www.bartolini.com.pl |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja |
Składniki | semolina (mąka z pszenicy durum) algi morskie (spirulina) 3% |
Przechowywanie | Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. |
Adres zwrotny | P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o. ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock tel/fax +48 22 7890633 tel. +48 22 4982802 www.facebook.com/bartolini.makarony www.instagram.com/bartolini_pasta biuro@bartolini.com.pl www.bartolini.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron 100% durum |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna : 740 kJ (175 kcal) Tłuszcz : 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g Węglowodany : 34 g w tym cukry : 0,6 g Błonnik : 2,0 g Białko : 7,2 g Sól : 0,02 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). |
Przepisy | Makaron z krewetkami 4 porcje, 20 min. Idealny z: Fettuccine z algami morskimi Spróbuj również z: Calamarata 5 colori Spaghetti cytrynowe Składniki: - 300 g makaronu Bartolini z algami morskimi - 3 łyżki płynnego miodu - 1 papryczka chilli - ¼ pęczka natki kolendry - 250 g krewetek tygrysich lub vannamei (ok. 30 krewetek bez glazury) - 2 czerwone cebule - 150 ml wytrawnego białego wina - sok z ½ limonki lub cytryny - 60 ml oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - ser grana padano lub inny twardy ser długo dojrzewający - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy oczyszczone i umyte krewetki bez glazury oraz pokrojoną w piórka cebulkę i podsmażamy na średnim ogniu przez ok. 2 min. Dodajemy pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek oraz posiekaną papryczkę chilli. Smażymy do momentu, aż czosnek zacznie uwalniać swój aromat (ok. 1 min). Podkręcamy ogień na maksymalny poziom i dodajemy wino. Gdy płyn zredukuje się do niewielkiej ilości dodajemy miód, sok z ¼ limonki, i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 min, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu (al dente). Odcedzamy i dodajemy na patelnię wraz z 1-2 łyżkami wody pozostałymi po jego gotowaniu. Mieszamy, dodajemy posiekaną natkę kolendry oraz pozostały sok z limonki. Podajemy obsypane szerokimi wiórkami sera oraz oprószone świeżo mielonym pieprzem. |
250 g
400 g
500 g
500 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
250 g
400 g
200 g
400 g
250 g
250 g
250 g
250 g
1.00 kg