Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: As-Babuni Fit Makaron z siemieniem lnianym Pappardelle wstęga 400 g
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | AS-BABUNI Spółka z o.o. ul. Różana 37 21-025 Niemce |
Zalecenia dla alergików | Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej zmielone siemię lniane (3%) |
O produkcie | Czy wiesz, że... zalety lnu znali już starożytni Egipcjanie 2 400 lat p.n.e.? Nasiona tej prawdopodobnie najstarszej rośliny uprawnej, znaleziono w piramidach w pobliżu Nilu. Wykorzystywana była tam, nie tylko w celach kulinarnych, ale także leczniczych i kosmetycznych. Hipokrates (460-377 p.n.e.), którego uważa się za "ojca medycyny", mówił o stosowaniu siemienia lnianego na dolegliwości układu pokarmowego. Ciekawostką jest również to, że według legendy w VIII wieku, ówczesny Król Francji - Karol Wielki, nakazał swoim poddanym, spożywanie nasion lnu w celu utrzymania zdrowia w dobrym stanie. Ceniony był len, także i w Polsce. W poradniku z 1803 roku J. A. Dziarkowskiego Wybór Roślin Kraiowych dla okazania skutków lekarskich ku użytkowi domowemu, czytamy: „Nasienie lnu ma wiele oleju i kleju, dlatego tak pomaga w niejednej chorobie". |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | AS-BABUNI Spółka z o.o. ul. Różana 37 21-025 Niemce tel.: 81 756 43 33 fax: 81 756 43 44 e-mail: marketing@asbabuni.pl www.asbabuni.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia 1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego. 2. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na 1 litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. 3. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół. Smacznego! |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron Pappardelle Wstęga z siemieniem lnianym |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1507 kJ / 356 kcal Tłuszcz : 2,0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g Węglowodany : 69,7 g W tym cukry: 3,4 g Błonnik : 5,5 g Białko : 12,0 g Sól*: 0,012 g * Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu: |
Oświadczenia zdrowotne | źródło błonnika pokarmowego |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego. 2. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na 1 litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. 3. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół. Smacznego! |
Przepisy | Pappardelle z kurczakiem i cukinią Potrzebujesz: 400 g makaronu pappardelle (wstęgi) z siemieniem lnianym 250 g piersi z kurczaka 200 g pieczarek 1 średnią cukinię 1 mały pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju 80 g serka mascarpone sól i pieprz do smaku 35 minut, 4 osoby Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z 1 łyżką oliwy. Przed odcedzeniem dolej do garnka zimnej wody, aby makaron nabrał sprężystości i nie kleił się. Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i pieprzem. Dodaj pokrojone w talarki pieczarki i cukinię. Następnie dołóż makaron, wymieszaj i całość uduś na wolnym ogniu. Na koniec dodaj serek mascarpone oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Przełóż danie na talerz, a wierzch oraz brzegi naczynia posyp świeżo zmielonym pieprzem. Na zdrowie! |
400 g
500 g
500 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
250 g
400 g
200 g
400 g
250 g
250 g
250 g
250 g
1.00 kg