MASY I KREMY

Dr. Oetker Masa śmietanowa cytrynowa 70 g

Dr. Oetker Masa śmietanowa cytrynowa 70 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Masa śmietanowa cytrynowa 70 g

Ilość: 70 g

Cena 3,88 zł

Cena za kilogram 55,43 zł

3,88 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Zawiera
Mleko: Zawiera



Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki cukier
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
naturalny aromat cytrynowy
0,7% zagęszczony sok cytrynowy
barwnik (kurkumina)
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, cytrynowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 1 porcja = 47 g
(%*)
Energia: 1257 kJ
591 kJ
7%
Energia: 303 kcal
143 kcal
7%
Tłuszcz: 26 g
12 g
17%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 16 g
7,4 g
37%
Węglowodany: 14 g
6,8 g
3%
w tym Cukry: 13 g
6 g
7%
Białko: 1,9 g
0,9 g
2%
Sól: 0,08 g
0,04 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ2000 kcal).:


Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g.:
Przepisy Cytrynowa kostka bez pieczenia
Składniki:
Warstwa budyniowa: 750 ml mleka, 150 g cukru, 2 Budynie smak waniliowy Dr. Oetkera, 100 g masła.
Warstwa cytrynowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Cytrynowej Dr. Oetkera.
Ponadto: 400 g herbatników. Poncz: 2 łyżki soku z cytryny, 100 g wody. Polewa: 300 g śmietany 18% tł., 3 łyżki przesianego cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny.

Przygotowanie:
1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pierwszą warstwę herbatników. Przy pomocy pędzelka nasącz niewielką ilością ponczu.
2. Odmierz 250 ml mleka i wymieszaj dokładnie z budyniami i cukrem.
3. Pozostałe mleko zagotuj z masłem. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń przelej na warstwę herbatników i rozsmaruj równomiernie. Wyłóż kolejną warstwę herbatników, nasącz ponczem. Przykryj folią i odstaw do wystudzenia.
4. Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, pod koniec dodając masę śmietanową. Przełóż na wystudzone ciasto. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników i nasącz je cytrynowym ponczem.
5. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem pudrem i równomiernie wylej na herbatniki.
6. Odstaw do lodówki na około 3 godziny, do zastygnięcia śmietany.

Opis produktu

Dr. Oetker Masa śmietanowa cytrynowa 70 g

20 inne produkty w tej samej kategorii: