Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Masa śmietanowa cytrynowa 70 g
Ilość: 70 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Zawiera Mleko: Zawiera Możliwa obecność glutenu i mleka. |
Składniki | cukier skrobia modyfikowana regulator kwasowości (kwas cytrynowy) naturalny aromat cytrynowy 0,7% zagęszczony sok cytrynowy barwnik (kurkumina) sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł. 1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, cytrynowa. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 1 porcja = 47 g (%*) Energia: 1257 kJ 591 kJ 7% Energia: 303 kcal 143 kcal 7% Tłuszcz: 26 g 12 g 17% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 16 g 7,4 g 37% Węglowodany: 14 g 6,8 g 3% w tym Cukry: 13 g 6 g 7% Białko: 1,9 g 0,9 g 2% Sól: 0,08 g 0,04 g 1% *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ2000 kcal).: Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g.: |
Przepisy | Cytrynowa kostka bez pieczenia Składniki: Warstwa budyniowa: 750 ml mleka, 150 g cukru, 2 Budynie smak waniliowy Dr. Oetkera, 100 g masła. Warstwa cytrynowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Cytrynowej Dr. Oetkera. Ponadto: 400 g herbatników. Poncz: 2 łyżki soku z cytryny, 100 g wody. Polewa: 300 g śmietany 18% tł., 3 łyżki przesianego cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny. Przygotowanie: 1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pierwszą warstwę herbatników. Przy pomocy pędzelka nasącz niewielką ilością ponczu. 2. Odmierz 250 ml mleka i wymieszaj dokładnie z budyniami i cukrem. 3. Pozostałe mleko zagotuj z masłem. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń przelej na warstwę herbatników i rozsmaruj równomiernie. Wyłóż kolejną warstwę herbatników, nasącz ponczem. Przykryj folią i odstaw do wystudzenia. 4. Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, pod koniec dodając masę śmietanową. Przełóż na wystudzone ciasto. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników i nasącz je cytrynowym ponczem. 5. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem pudrem i równomiernie wylej na herbatniki. 6. Odstaw do lodówki na około 3 godziny, do zastygnięcia śmietany. |
30 g
86 g
850 g
400 g
400 g
400 g
250 g
120 g
140 g
120 g
122 g
120 g
800 g
460 g
400 g
89 g
56 g
850 g
400 g
400 g