MASY I KREMY

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Nazwa: Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Ilość: 240 g

Cena 4,75 zł

Cena za kilogram 19,79 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.

Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
(%*)
Energia: 1186 kJ
462 kJ
6%
Energia: 285 kcal
111 kcal
6%
Tłuszcz : 19 g
7,3 g
10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 12 g
4,6 g
23%
Węglowodany : 26 g
10 g
4%
w tym Cukry : 19 g
7,4 g
8%
Białko : 2,4 g
0,9 g
2%
Sól : 0,08 g
0,03 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.:


1 porcja = około 39 g kremu.:
Przepisy przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

Opis produktu

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g
Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

21 inne produkty w tej samej kategorii: