MASY I KREMY

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120 g

Nazwa: Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120 g

Ilość: 120 g

Cena 4,62 zł

Cena za kilogram 38,50 zł

4,62 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Składniki cukier
syrop glukozowy
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna
białka MLEKA
stabilizator (fosforany potasu)
barwnik (karoteny)
aromat
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy w proszku
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g
1 porcja = 43 g
(%*)
Energia: 1203 kJ
517 kJ
6%
: 290 kcal
125 kcal

Tłuszcz : 22,3 g
9,6 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 15,3 g
6,6 g
33%
Węglowodany : 18,9 g
8,1 g
3%
w tym Cukry : 15,3 g
6,6 g
7%
Białko : 3,4 g
1,5 g
3%
Sól : 0,12 g
0,05 g
1%
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm.:


Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Przepis na Krem na babeczki
- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.
- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.

Opis produktu

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak ajerkoniakowy 120 g
Dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość i łatwość przygotowania. Krem ajerkoniakowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - intensywny smak i aromat ajerkoniaku - do przygotowania na mleku, śmietance, bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów

19 inne produkty w tej samej kategorii: