Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: NaTurek Camembert na grill żurawina 230 g
Ilość: 200 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o. ul. W. Milewskiego 11, 62-700 Turek tel. (63) 289 71 00 |
Dodatki | Nie zawiera: konserwanty |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Zawiera Gorczyca: Może zawierać Soja: Może zawierać |
Składniki | Ser pleśniowy camembert naturalny: mleko pasteryzowane sól kultury mleczrskie podpuszczka mikrobiologiczna pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum Sos żurawinowy: żurawina (40 %) cukier woda skrobia modyfikowana aromaty substancja żelująca (pektyna) koncentrat soku cytrynowego ekstrakt z czarnej marchwi |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C. |
Adres zwrotny | Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o. ul. W. Milewskiego 11, 62-700 Turek tel. (63) 289 71 00 |
Przygotowanie i stosowanie | Jak przyrządzić camembert na ciepło z sosem żurawinowym? 1. Wlej na patelnię kilka łyżek oleju roślinnego. 2. Smaż ser na mocno rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony (ostrożnie podczas przewracania!). 3. Gotowy ser ostrożnie wyłóż na talerz. 4. Podawaj ciepły ser z sosem żurawinowym. Smacznego! Możesz użyć także grilla elektrycznego lub piekarnika. Wówczas owiń ser folią aluminiową (nie używaj oryginalnej folii!) i piecz około 8 minut w temperaturze 180 °C. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ser pleśniowy camembert naturalny. Sos żurawinowy. |
Wartości odżywcze | Ser pleśniowy camembert naturalny: Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna: 1194 kJ/288 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g Węglowodany: <0,5 g w tym cukry: <0,5 g Białko: 18 g Sól: 1,7 g Sos żurawinowy: Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna: 541 kJ/127 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 31 g w tym cukry: 29 g Białko: <0,5 g Sól: 0 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Grillować Od postaci schłodzonej Jak przyrządzić camembert na grillu z sosem żurawinowym? 1. Posmaruj ser niewielką ilością oleju roślinnego. 2. Owiń ser w folię aluminiową (nie używaj oryginalnej folii!). 3. Grilluj ser przez 6-7 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. 4. Gotowy ser wyjmij z folii i ostrożnie przełóż na talerz. 5. Podawaj ciepły ser z sosem żurawinowym. Smacznego! |
200 g
125 g
100 g
120 g
249 g
120 g
120 g
120 g
250 g
150 g
125 g
100 g
100 g
100 g
100 g
150 g
120 g
180 g
100 g
100 g
120 g
120 g
100 g
100 g
150 g
150 g