PLEŚNIOWE

NaTurek Camembert na grill żurawina 230 g

Nazwa: NaTurek Camembert na grill żurawina 230 g

Ilość: 200 g

Cena 16,94 zł

Cena za kilogram 84,70 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

16,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11,
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Składniki Ser pleśniowy camembert naturalny:
mleko pasteryzowane
sól
kultury mleczrskie
podpuszczka mikrobiologiczna
pleśń gatunku Penicillium candidum i Geotrichum candidum

Sos żurawinowy:
żurawina (40 %)
cukier
woda
skrobia modyfikowana
aromaty
substancja żelująca (pektyna)
koncentrat soku cytrynowego
ekstrakt z czarnej marchwi
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Adres zwrotny Mleczarnia „Turek" Sp. z o.o.
ul. W. Milewskiego 11,
62-700 Turek
tel. (63) 289 71 00
Przygotowanie i stosowanie Jak przyrządzić camembert na ciepło z sosem żurawinowym?
1. Wlej na patelnię kilka łyżek oleju roślinnego.
2. Smaż ser na mocno rozgrzanej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony (ostrożnie podczas przewracania!).
3. Gotowy ser ostrożnie wyłóż na talerz.
4. Podawaj ciepły ser z sosem żurawinowym.

Smacznego!

Możesz użyć także grilla elektrycznego lub piekarnika. Wówczas owiń ser folią aluminiową (nie używaj oryginalnej folii!) i piecz około 8 minut w temperaturze 180 °C.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ser pleśniowy camembert naturalny.
Sos żurawinowy.
Wartości odżywcze Ser pleśniowy camembert naturalny:
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 1194 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 18 g
Sól: 1,7 g

Sos żurawinowy:
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 541 kJ/127 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 29 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Grillować
Od postaci schłodzonej
Jak przyrządzić camembert na grillu z sosem żurawinowym?
1. Posmaruj ser niewielką ilością oleju roślinnego.
2. Owiń ser w folię aluminiową (nie używaj oryginalnej folii!).
3. Grilluj ser przez 6-7 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie.
4. Gotowy ser wyjmij z folii i ostrożnie przełóż na talerz.
5. Podawaj ciepły ser z sosem żurawinowym.
Smacznego!

Opis produktu

NaTurek Camembert na grill żurawina 230 g
NaTurek Camembert na Grill z sosem żurawinowym w saszetce to idealna propozycja na pyszny posiłek dla Ciebie i Twoich bliskich. Przygotujesz go w 15 minut!

30 inne produkty w tej samej kategorii: