PYZY, PIEROGI

Proste Historie Knedle z serem 450 g

Proste Historie Knedle z serem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Knedle z serem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,18 zł

Cena za kilogram 13,73 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać seler i soję.
Składniki ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól
nadzienie: ser twarogowy półtłusty (62%), woda, cukier, kasza manna (z pszenicy), skrobia modyfikowana, sól, aromat
Zawartość nadzienia: 20%
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Knedle ziemniaczane z serem twarogowym. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
w porcji 225 g
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 739 kJ / 174 kcal
1663 kJ / 393 kcal
20%
Tłuszcz : 1,2 g
2,7 g
4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
1,1 g
6%
Węglowodany : 36 g
81 g
31%
w tym cukry : 2,9 g
6,5 g
7%
Białko : 4,5 g
10 g
20%
Sól : 0,58 g
1,3 g
22%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. :
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju
2. Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
3. Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.
Przepisy Knedle z serem dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Knedle z serem i smażonymi morelami
Ćwiartki moreli usmaż na maśle z wanilią, połącz ze śmietaną i podaj z ugotowanymi knedlami.

Klasyczne knedle z bułką tartą
Na dobrze rozgrzanej patelni upraż bułkę tartą na śmietankowym maśle i polej ugotowane knedle.

Kolejny pomysł?
Podduś z miodem 200 g truskawek, zmiksuj z 2 łyżkami greckiego jogurtu i polej knedle.

Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.

Opis produktu

Proste Historie Knedle z serem 450 g

23 inne produkty w tej samej kategorii: