PYZY, PIEROGI

Proste Historie Pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem 450 g

Proste Historie Pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem 450 g

Ilość: 450 g

Cena 13,32 zł

Cena za kilogram 29,60 zł

13,32 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
Składniki ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól
nadzienie: pieczarki (31 %), mięso wieprzowe (25 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), mięso wołowe (10 %), cebula (8 %), woda, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, błonnik pszenny, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), sól
Zawartość nadzienia: 38 %
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierogi z pieczarkami i mięsem wieprzowo-wołowym. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 918 kJ / 220 kcal
2066 kJ / 495 kcal
25 %
Tłuszcz: 8,2 g
19 g
27 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,0 g
4,5 g
23 %
Węglowodany: 28 g
63 g
24 %
w tym cukry: 1,5 g
3,4 g
4 %
Białko: 7,0 g
16 g
32 %
Sól: 0,51 g
1,2 g
20 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Przepisy Pierogi po wiejsku dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi po wiejsku w sosie chrzanowym
Podaj do ugotowanych pierogów miseczkę chrzanowej śmietany.

Pierogi po wiejsku w duszonej cebuli z majerankiem
Podduś na tłuszczu plastry cebuli z dodatkiem majeranku i piwa. Pierogi zaraz po ugotowaniu serwuj z gorącą cebulą.

Kolejny pomysł?
Podduś boczek, paprykę i pomidory na gęsty sos. Podgrzej w nim ugotowane pierogi.

Opis produktu

Proste Historie Pierogi po wiejsku z pieczarkami i mięsem 450 g
Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

22 inne produkty w tej samej kategorii: