BUDYŃ

Promocje

Dr. Oetker Budyń bez glutenu smak waniliowy 40 g

Dr. Oetker Budyń bez glutenu smak waniliowy 40 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Budyń bez glutenu smak waniliowy 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,69 zł

Cena za kilogram 42,25 zł

1,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Mleko: Może zawierać
Składniki skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: 100 g / Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 1 porcja = 142 g / (%*) /
Energia381 kJ / 542 kJ / 6% /
Energia90 kcal / 128 kcal / 6% /
Tłuszcz 1,8 g / 2,5 g / 4% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1 g / 1,5 g / 8% /
Węglowodany 16 g / 22 g / 8% /
w tym Cukry 9,6 g / 14 g / 16% /
Białko 3 g / 4,2 g / 8% /
Sól 0,1 g / 0,15 g / 3% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

v

Dr. Oetker Budyń bez glutenu smak waniliowy 40 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: