CIASTA W PROSZKU

Promocje

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

Ilość: 671 g

Cena 9,48 zł

Cena za kilogram 14,13 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

9,48 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Mleko: Zawiera
Składniki cukier
skrobia PSZENNA
mąka PSZENNA
skrobia
skrobia modyfikowana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
glukoza
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
0,2% czekolada w proszku
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
syrop glukozowy
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
MLEKO w proszku odtłuszczone
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 200 g margaryny
- 4 jaja
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- polewa lub cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem.

Ciasto czekoladowe
... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto Czekoladowe w proszku
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g / 1 porcja = 34 g / (%*) /
Energia1492 kJ / 507 kJ / 6% /
Energia356 kcal / 121 kcal /
Tłuszcz 16,0 g / 5,4 g / 8% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,4 g / 1,5 g / 8% /
Węglowodany 48,8 g / 16,6 g / 6% /
w tym Cukry 29,2 g / 9,9 g / 11% /
Białko 3,7 g / 1,3 g / 3% /
Sód 0,74 g / 0,25 g / 4% /
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

29 inne produkty w tej samej kategorii: